Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΑΑΔΕ: Έρχεται διασύνδεση ταμειακών μηχανών με αντλίες υγραερίου

Στο πλαίσιο των επιχειρησιακών σχεδίων που έχουν καταρτιστεί από τις ελεγκτικές Υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στον τομέα του υγραερίου, πραγματοποιήθηκαν τυχαίοι και στοχευμένοι έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων.



Στο οκτάμηνο έχουν ελεγχθεί πανελλαδικά 388 επιχειρήσεις και έχουν διαπιστωθεί αντίστοιχα παραβάσεις σε 80. Από τα συνολικά αποτελέσματα προκύπτει ότι το ποσοστό παραβατικότητας που έχει διαπιστωθεί στον τομέα των υγραερίου ανέρχεται σε 20,6%.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. επικαιροποιούν -όπως κάνουν διαρκώς- τα επιχειρησιακά σχέδια ελέγχου τους και προγραμματίζουν περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων στα ενεργειακά προϊόντα. Ειδικά για το υγραέριο, προετοιμάζεται το κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο για τη σύνδεση των αντλιών διάθεσης υγραερίου με τους φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς, προκειμένου να διαβιβάζονται τα στοιχεία των πωλήσεων (ποσότητες και αξίες) σε βάσεις δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε. για περαιτέρω αξιοποίηση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com