Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

«Επαγγελματικός λογαριασμός» για όλες τις εισπράξεις

Υποχρεωμένοι να τηρούν στις τράπεζες «επαγγελματικούς λογαριασμούς» θα είναι από τις 13 Δεκεμβρίου εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν συνολικά 143 διαφορετικές δραστηριότητες λιανικών συναλλαγών εμπορίας αγαθών και παροχής υπηρεσιών. 



Στους τραπεζικούς αυτούς λογαριασμούς οι εν λόγω φορολογούμενοι οφείλουν να συγκεντρώνουν αποκλειστικά όλες τις εισπράξεις λιανικών συναλλαγών που πραγματοποιούν, είτε μέσω POS, ηλεκτρονικής τραπεζικής ή άλλων μεθόδων ηλεκτρονικών πληρωμών, είτε με μετρητά.

Η θέσπιση της υποχρεωτικής χρήσης «επαγγελματικών λογαριασμών», για τη συγκέντρωση όλων των εισπράξεων από λιανικές πωλήσεις ή από άλλες λιανικές συναλλαγές, θα δώσει τη δυνατότητα στη Φορολογική Διοίκηση να έχει μια πιστότερη απεικόνιση των συγκεκριμένων εισπράξεων. Κι αυτό διότι στους «επαγγελματικούς λογαριασμούς» θα μπορούν να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση όλες οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, οι οποίες θα αντλούν πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για το ύψος των συναλλαγών των επιχειρήσεων αυτών με τους πελάτες τους που είναι μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com