Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Προθεσμία μέχρι το Δεκέμβριο για τις αποφάσεις για νέες επικουρικές και εφάπαξ

"Τροχάδην" έχουν ξεκινήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) προκειμένου να μειωθεί δραστικά  το γιγάντιο stock των αιτήσεων για επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, τους επόμενους δύο μήνες.



Με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιου Πετρόπουλου, τίθεται τελικό ορόσημο η 31η Δεκεμβρίου 2018 για την έκδοση οριστικών αποφάσεων για  29.376  νέες επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Παράλληλα, έως τότε πρέπει να έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους 22.032 από τις παραπάνω παροχές.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συγκροτούνται ομάδες-κλιμάκια, υποομάδες εργασίας για την υλοποίηση του έργου της εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και απονομής εφάπαξ παροχής καθώς και κλιμακίων-ομάδων Εργασίας για την πληρωμή, τον συντονισμό και την υποστήριξη των κλιμακίων–Ομάδων Εργασίας, τα μέλη των οποίων ορίζονται με απόφαση του Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ.

Για την υλοποίηση του έργου συντάσσονται ανά μήνα εκθέσεις προόδου, οι οποίες παρουσιάζουν την υλοποίηση του έργου σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί και οι οποίες γνωστοποιούνται με ευθύνη του Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ στην ίδια την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά  και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Η πρώτη έκθεση προόδου, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, από τον έλεγχο απόδοσης κάθε κλιμακίου θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2018, με βάση τον αριθμό των οριστικών αποφάσεων απονομής συντάξεων και εφάπαξ παροχών, οι οποίες εκδόθηκαν για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2018 και της πληρωμής τους.

Πιο αναλυτικά , για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018:
* Ο στόχος έκδοσης αποφάσεων απονομής συντάξεων για το σύνολο των Διευθύνσεων του ΕΤΕΑΕΠ ανέρχεται σε 15.980 αποφάσεις.

*Παράλληλα, ο στόχος έκδοσης αποφάσεων εφάπαξ παροχής σε 13.396.

Για την ίδια περίοδο ο στόχος πληρωμής συνταξιοδοτικών αποφάσεων ανέρχεται σε 11.985 αποφάσεις και των αποφάσεων εφάπαξ παροχής σε 10.047.

Σημειώνεται πως ο χρόνος έκδοσης αποφάσεων απονομής σύνταξεων-εφάπαξ και ο χρόνος πληρωμής διαφέρει (δηλ. η έκδοση απόφασης, προφανώς, προηγείται της πληρωμής) και, έτσι το πλήθος των οριστικών αποφάσεων απονομής των παροχών  είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το πλήθος του πλήθος των πληρωμών παροχών στο δοσμένο διάστημα (σ.σ. έως τα τέλη του ερχομένου Δεκεμβρίου)

Έργο των κλιμακίων – ομάδων, υποομάδων εργασίας,  αναφέρει η ίδια υπουργική απόφαση Πετρόπουλου, είναι:

- Ο  προσδιορισμός του χρόνου ασφάλισης στο ΕΤΕΑΕΠ.

- Ο έλεγχος καταβολής εισφορών και αναγνώρισης χρόνων ασφάλισης

- Η έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων και αποφάσεων εφάπαξ παροχής κατόπιν ελέγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών.

Σκοπός του έργου είναι η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και εφάπαξ παροχής έτσι ώστε την 31η Δεκεμβρίου 2018 :

· Οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές περιπτώσεις, με ολοκληρωμένα στοιχεία, να μειωθούν κατά 65% και ο αριθμός του υπολοίπου που θα απομείνει  να ανέρχεται σε 9.260 περιπτώσεις .

· Παράλληλα τα εκκρεμή εφάπαξ να μειωθούν κατά 53% και ο αριθμός του εναπομείναντος υπολοίπου των εφάπαξ που θα δεν θα έχουν δοθεί  να ανέρχεται σε 11.904.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com