Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Κίνδυνος μετατροπής του ασφαλιστικού συστήματος σε απέραντο δικαστήριο

Τον κίνδυνο μετατροπής του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας σε ένα απέραντο δικαστήριο, εκφράζουν ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης, με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών στις συντάξεις, στις κύριες και τις επικουρικές, οι οποίες επιβλήθηκαν το 2012.



Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής", ήδη αυξάνονται ανησυχητικά οι νέες προσφυγές στη Δικαιοσύνη από συνταξιούχους οι οποίοι διεκδικούν την επιστροφή των δώρων καθώς και ποσών που αναδρομικά μπορεί να φτάσουν τα 22.000 ως 25.000 ευρώ ανά άτομο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σωρευτικά, για το σύνολο των συνταξιούχων το κόστος εκτιμάται σε περισσότερα από 8 με 9 δισ. ευρώ, γεγονός που καθιστά απαγορευτική την όποια πρόθεση για εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

Την ίδια ώρα, δημιουργείται ένα νέο, μαζικό κύμα υποβολής αιτήσεων προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ από τους συνταξιούχους, που προκαλεί αφενός σύγχυση και αφετέρου ουρές ταλαιπωρίας τόσο για τους συνταξιούχους όσο και τους εργαζομένους στα ασφαλιστικά Ταμεία.       
 
website counter
friend finderplentyoffish.com