Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Πρύτανης ΑΠΘ: Να καθαρίσει ο χώρος του πανεπιστημίου - Γ. Μπουτάρης: Χρειάζεται μόνιμη αστυνομική παρουσία

Το ζήτημα της διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, με τον πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα να ζητεί βοήθεια στην αντιμετώπιση του φαινομένου και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να επιθυμεί μόνιμη αστυνομική παρουσία στο χώρο.



Ο κ. Μήτκας έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση μετά από πρόκληση που του απηύθυναν ο δήμαρχος και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η οποία πρότεινε μία επόμενη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί για συμβολικούς λόγους εντός του πανεπιστημίου.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Μήτκας υπογράμμισε ότι «δεν θέλουμε το πανεπιστήμιο να είναι πιάτσα εμπορίου ναρκωτικών και ζήτησε από τον δήμο Θεσσαλονίκης «μια καταδίκη της διακίνησης των ναρκωτικών χωρίς προϋποθέσεις και μηδενική ανοχή». 

Σύμφωνα με τον πρύτανη, έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις με την αστυνομία και την εισαγγελέα, ωστόσο «η πίεση πρέπει να είναι συνεχής και συνεπής. Πρέπει να περάσει η άποψη ότι δεν επιτρέπεται η διακίνηση των ναρκωτικών. Πρέπει να καθαρίσει ο χώρος».

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στάθηκε στην «κραυγή απελπισίας από ένα μεγάλο αριθμό φοιτητών που ζητά να βρεθεί λύση. Να πάψει το πανεπιστήμιο να είναι ξέφραγο αμπέλι». Πρότεινε συστηματική αστυνομική παρουσία και βελτίωση του φωτισμού εντός του ΑΠΘ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com