Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Οι συνιδρυτές του Instagram παραιτούνται

Το Instagram έχει ζήσει πολλά τα τελευταία οκτώ χρόνια, από το ντεμπούτο του τα τέλη του 2010 που εμφανίστηκε αποκλειστικά για iOS, ενώ από τότε η πλατφόρμα μεγάλωσε ώστε να υποστηρίζει τους πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες της, σε 36 γλώσσες και παράλληλα αποκτήθηκε από το Facebook για 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά και μετοχές. Τώρα, οι άνθρωποι που το ξεκίνησαν αυτό, Kevin Systrom και Mike Krieger αποχωρούν.



Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο info center του Instagram, ο Systrom κάνει μία αναφορά στην ραγδαία εξέλιξη της πλατφόρμας που από 13 μόλις εργαζόμενους απασχολεί σήμερα πάνω από χίλιους. Αλλά κάπου εδώ φτάνει το τέλος για τους δύο ανθρώπους που το ξεκίνησαν αυτό.

Η δήλωση δεν μας δίνει άλλες πληροφορίες, παρά μόνο μας υπονοεί ότι είτε τα πράγματα δεν πηγαίνανε πολύ καλά, είτε οι συνιδρυτές απλά βαρέθηκαν να εργάζονται σε μια τόσο μεγάλη εταιρεία. Αναφέρθηκε επίσης ότι είναι "έτοιμοι για το επόμενο κεφάλαιο" και ότι θέλουν "να πειραματιστούν και να εξερευνήσουν την δημιουργικότητα τους". Το πιο πιθανό είναι ότι έχουν κάτι στο μυαλό τους.

Τέλος αναφέρουν ότι είναι ευγνώμονες για τις εμπειρίες και τον χρόνο τους στο Instagram και είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για τον μέλλον των social media αλλά δεν αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα ονόματα.

Σύμφωνα με τη New York Times, οι ιδρυτές ενημέρωσαν εχτές το Facebook για την απόφαση τους και αναμένεται να αποχωρίσουν στις επόμενες εβδομάδες. Ο Zuckerberg απλά τους ευχήθηκε καλή τύχη σε ότι κάνουν στο μέλλον και ανυπομονεί να δει τι έχουν στο μυαλό τους. Ποιος ξέρει, το πιο πιθανό είναι ότι σκοπεύει να αγοράσει ότι κι αν είναι αυτό. Προς το παρών η κύρια ανησυχία του θα είναι να βρει κάποιον να τρέχει το Instagram όσο καλά όσο αυτοί.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com