Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Οι κάτοχοι iPhone δεν βιάζονται να αναβαθμίσουν στο iOS 12

Το iOS 12 είναι διαθέσιμο για λιγότερο από δυο εβδομάδες, αλλά αυτός είναι αρκετός χρόνος για να φανεί ότι χρήστες δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι ώστε να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους, σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις τουλάχιστον, σύμφωνα με την έρευνα της Mixpanel.



Κατά την διάρκεια των πρώτων 10 ημερών της κυκλοφορίας του στο ευρύ κοινό, μόνο το 20,7 τοις εκατό των κατόχων iPhone το κατέβασε. Αριθμός σημαντικά χαμηλότερος σε σχέση με iOS 7 που υιοθετήθηκε από το 63.4 τοις εκατό των χρηστών στον ίδιο χρόνο.

Η αλήθεια είναι ότι η μετάβαση από έκδοση σε έκδοση δεν είναι τόσο συναρπαστικά όσο ήταν στην έκδοση 7, που σύμφωνα με τον Tim Cook, CEO της Apple, ήταν "Η μεγαλύτερη μετάβαση από το ξεκίνημα του iPhone".

Αυτό που απολαμβάνουν όσοι έχουν κάνει αναβάθμιση σε iOS 12 είναι τα ανανεωμένα Memoji, μπορούν να βλέπουν πόσο χρόνο ξοδεύουν σε εφαρμογές και να χρησιμοποιούν τα shortcuts της Siri. Ωστόσο δεν έχουν ακόμα την δυνατότητα για FaceTime με 32 άτομα.

Είναι πιθανό τα χαμηλά νούμερα να οφείλονται στην έλλειψη χαρακτηριστικών αλλά σίγουρα η χρήστες περιμένουν να δουν και τι προβλήματα θα προκύψουν με το νέο λειτουργικό. Αν και κάθε έκδοση iOS περνάει από εξονυχιστικούς ελέγχους πριν την κυκλοφορία του, όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με ανεπιθύμητες εκπλήξεις όπως πρόσφατες αναφορές για τα iMessages να πηγαίνουν σε λάθος παραλήπτες, που είναι σίγουρα κάτι που κανείς δεν θα ήθελε να ρισκάρει.

Η Apple φαίνεται να είναι ικανοποιημένη με τον ρυθμό υιοθέτησης του νέου iOS, ειδικά σε σχέση με το Android. Ο Greg Joswiak, Vice President του τμήματος Product Marketing της Apple δήλωσε ότι ο ρυθμός αναβάθμισης είναι μακράν ανώτερος σε σχέση με τα Android και αναμένει περισσότεροι από το 80 τοις εκατό των χρηστών να αναβαθμίσουν σε iOS 12 στους επόμενους μήνες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com