Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

iPhone XR: Τι σημαίνει το "R" στην ονομασία;

Πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησαν τα πρώτα δύο τηλέφωνα της Apple για φέτος, τα iPhone XS και XS Max, ενώ περιμένουμε και το τρίτο μοντέλο, το iPhone XR, να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Τι σημαίνουν όμως τα "S" και "R" στα ονόματα και γιατί τα χρησιμοποιεί η Apple;



Όπως ήδη γνωρίζουμε το "Χ" σημαίνει "10" και είναι λατινικό. Σύμφωνα επίσης με την Apple το "S" σημαίνει "speed" (ταχύτητα). Τι σημαίνει όμως το "R" που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε μοντέλο της εταιρείας;

Σύμφωνα με το marketing senior vice president της Apple, Phil Schiller, έχει να κάνει με... αυτοκίνητα και συγκεκριμένα, sports cars.

"Λατρέυω τα αυτοκίνητα και όλα όσα μπορούν να τρέξουν. Τα γράμματα "R" και "S" χρησιμοποιούνται συχνά στην αυτοκινητοβιομηχανία για να ξεχωρίσουν οχήματα που είναι πραγματικά μοναδικά".

Άρα το "R" χρησιμοποιείται όπως για παράδειγμα το "Type-R", "rally" και άλλες ονομασίες που δίνονται σε ειδικές εκδόσεις αυτοκινήτων.

Υπάρχουν βέβαια και εταιρείες που χρησιμοποιούν το "R" για τα φθηνότερα μοντέλα τους όπως το Toyota Matrix XRS, αλλά από την άλλη υπάρχουν και αυτές που το χρησιμοποιούν στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων όπως το Ford Focus RS.

Το iPhone XR θα είναι το "φθηνότερο" iPhone που θα κυκλοφορήσει φέτος στις 26 Οκτωβρίου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com