Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Αναφορές για προβλήματα φόρτισης στα iPhone XS και XS Max

Σιωπηλή φαίνεται να παραμένει η Apple εν μέσω παραπόνων πως τα νέα της iPhone, XS και XS Max δεν φορτίζουν κανονικά όταν βρίσκονται στη πρίζα.



Όπως αναφέρει το BBC, αρκετοί χρήστες έχουν πει ότι οι συσκευές τους δεν φορτίζουν εάν ήταν σε αδράνεια για ένα διάστημα, ενώ κάποιες φορτίζουν μόνο εάν η οθόνη τους είναι σε λειτουργία.

Ο videoblogger Λιούις Χιλσέντεγκερ χρησιμοποιεί τον όρο «chargegate» σε βίντεο όπου παρουσιάζει το πρόβλημα. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία δεν έχει κάνει σχόλια για το θέμα.

Ο Χιλσέντεγκερ έχει το κανάλι Unbox Therapy στο YouTube, με πάνω από 12 εκατ. συνδρομητές. Σε βίντεο που ανέβασε το Σάββατο, δοκίμασε εννιά iPhones. Αν και το iPhone X του 2017 φόρτιζε κανονικά, αρκετά από τα νέα XS και XS Max δεν φόρτιζαν όταν συνδέονταν στο ρεύμα.

Ο videblogger είπε ότι έμαθε για το πρόβλημα όταν ένας θεατής τού έστειλε email. Ο ίδιος δεν το είχε αντιληφθεί, επειδή χρησιμοποιούσε ασύρματη φόρτιση αντί για καλώδιο.

Επίσης, αρκετά είναι τα παράπονα για το XS και το XS Max που έχουν ανεβεί στο forum συζητήσεων στην ιστοσελίδα της Apple, καθώς και στα social media, όπου κάποιοι χρήστες έχουν υποστηρίξει ότι δεν μπορούν να φορτίσουν τη συσκευή τους γενικότερα όταν τελειώνει η μπαταρία.

Κάποιοι χρήστες εικάζουν πως το πρόβλημα οφείλεται σε μια πρόσφατη αλλαγή στις ρυθμίσεις ασφαλείας της Apple. Από τότε που κυκλοφόρησε το iOS 11.4.1, το lightning port στα iPhones μπορεί να απενεργοποιείται όταν το τηλέφωνο παραμένει αδρανές για ένα διάστημα, προκειμένου να μη μπορούν να το παραβιάσούν κλέφτες ή κυβερνοεγκληματίες. Όπως προειδοποιεί η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μη φορτίζει. Ωστόσο, αυτό δεν εξηγεί τις αυξημένες αναφορές στα XS και XS Max.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com