Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

WSJ: Spammers και όχι πράκτορες ξένης χώρας πίσω από την πρόσφατη παραβίαση δεδομένων στο Facebook

Το Facebook έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως spammers οι οποίοι προσέβλεπαν σε οικονομικό όφελος και όχι χάκερ- πράκτορες κάποιας άλλης χώρας βρίσκονταν πίσω από την πρόσφατη μεγάλη παραβίαση και κλοπή δεδομένων στο κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο, όπως ανέφερε η Wall Street Journal.



Σύμφωνα με τη WSJ, που επικαλείται άτομα πληροφορημένα για τις έρευνες του Facebook στο ζήτημα, οι δράστες πίσω από την επίθεση ήταν μια ομάδα spammers σε Facebook και Instagram που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως εταιρεία digital marketing, και οι δραστηριότητες των οποίων είναι γνωστές στην ομάδα ασφαλείας του Facebook.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα το Facebook είχε ανακοινώσει πως είχαν κλαπεί δεδομένα από 29 εκατομμύρια λογαριασμούς, μέσω ενός αυτοματοποιημένου προγράμματος, το οποίο πήγαινε από τον έναν φίλο στον άλλον, υπογραμμίζοντας πως εν τέλει η συγκεκριμένη επίθεση έπληξε λιγότερους από τα 50 εκατ. χρήστες που είχε αναφερθεί αρχικά.

Σε επικοινωνία μέσω e-mail με το Reuters, το Facebook διευκρίνισε πως συνεργάζεται με το FBI πάνω στο θέμα αυτό. Σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις της εν λόγω επίθεσης, θεωρείται ότι κατέστησε ευάλωτους περισσότερους χρήστες σε στοχευμένες επιθέσεις phishing και ότι αποτελεί άλλο ένα πλήγμα στην εικόνα του Facebook ως προς το θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων, που έχει ήδη πληγεί σοβαρά λόγω μιας σειράς σκανδάλων.

Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας στα τέλη του Σεπτεμβρίου και το Facebook είχε ανακοινώσει ότι το πρόβλημα είχε διορθωθεί λίγο μετά τον εντοπισμό του, καθώς και ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για το περιστατικό.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com