Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Δικαστική οδός για αναδρομικά από επικουρικές

Τον δρόμο για τη διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών που περικόπηκαν από τις επικουρικές συντάξεις που ελάμβαναν πριν την εφαρμογή των νόμων 4051/2012 και 4093/2012, από την ημερομηνία έκδοσής της, ανοίγει για τους συνταξιούχους του πρώην ΗΣΑΠ η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.



Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", με την απόφαση αυτή ορίζεται η πληρωμή των αναδρομικών ποσών σε τέσσερις συνταξιούχους που είχαν κάνει προσφυγή.

Βάσει της απόφασης του δικαστηρίου για τους τρεις ενάγοντες, οι οποίοι βρίσκονται εν ζωή δεδομένου ότι ο τέταρτος απεβίωσε, το Επικουρικό Ταμείο ΕΤΕΑΕΠ υποχρεώνεται να καταβάλει τα ποσά που τους αναλογούν για το διάστημα από την 1η.1.2012 έως και τις 31.03.2014 και μάλιστα με τον προβλεπόμενο τόκο 6%. Συγκεκριμένα επιδικάζει ποσό ύψους 4.585,75 ευρώ στον πρώτο, 6.000 ευρώ στον τρίτο και 4.776,50 ευρώ στον τέταρτο συνταξιούχο μέχρι την εξόφληση.

Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό 18222 που εκδόθηκε την 1η Νοεμβρίου και είχε δημοσιευτεί στο ακροατήριο του δικαστηρίου κατά τη δημόσια συνεδρίαση στις 18 Οκτωβρίου.

Οι ίδιοι αναμένουν πλέον την εκδίκαση και της δεύτερης αγωγής κατά των περικοπών κύριων συντάξεων και δώρων

Αυτή ήταν η πρώτη πιλοτική αγωγή συνταξιούχων του κλάδου, όπως επισημαίνει στο "Εθνος" ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και ένας εκ των τριών εναγόντων, Ευθύμιος Ρουσιάς: "Μέσα στη μαυρίλα των μνημονίων και των συνεχών περικοπών των συντάξεών μας και όταν δεν βλέπαμε από πουθενά φως, αποφασίσαμε να κάνουμε πιλοτικά μία αγωγή ώστε να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε" λέει.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com