Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Συνταγματική Αναθεώρηση: Με ορίζοντα δύο μηνών οι διαβουλεύσεις

Στις 15 Ιανουαρίου του 2019 θα παραδοθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης το βουλευτικό σώμα, κατόπιν ψηφοφορίας.



Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς ενστάσεις για τον δίμηνο χρονικό ορίζοντα εξέφρασαν η Ν.Δ., η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΚΙΝΑΛ), το Ποτάμι και το ΚΚΕ, ζητώντας την περαιτέρω παράταση των εργασιών.

Η πολύωρη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία ήταν αφιερωμένη στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ολοκληρώθηκε με την ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, αλλά και τη σχετική ψηφοφορία.

Την Πέμπτη, η Επιτροπή της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, εκλέγοντας το προεδρείο της, ώστε οι σχετικές εργασίες να ξεκινήσουν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, στο βήμα της Ολομέλειας βρέθηκαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, με τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη να διασταυρώνουν για ακόμη μία φορά τα ξίφη τους.

Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της, πρότεινε 57 παρεμβάσεις στα άρθρα του Συντάγματος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com