Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Public Issue: Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και καταλληλότερος πρωθυπουργός (με διαφορά 18 μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα) εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με βάση τα ευρήματα του πολιτικού βαρομέτρου Νοεμβρίου της Public Issue.


Συγκεκριμένα και με βάση τους δείκτες πολιτικού κλίματος, ο αρχηγός της Ν.Δ. συγκεντρώνει 46% θετικών γνωμών (έναντι 51% αρνητικών), με δεύτερη σε δημοτικότητα αρχηγό την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με 40% θετικών γνωμών (έναντι 57% αρνητικών). Ακολουθούν οι επικεφαλής του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, Δημήτρης Κουτσούμπας, Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης αντίστοιχα, ενώ στις τελευταίας θέσεις βρίσκονται ο πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (26% θετικών γνωμών έναντι 73% αρνητικών), ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος (15% θετικές - 84% αρνητικές) και ο Ν. Μιχαλολιάκος της "Χρυσής Αυγής", με μόλις 10% θετικών γνωμών (86% αρνητικές).
Pub1
Σε ό,τι αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυρ. Μητσοτάκης προηγείται με 43%, ακολουθεί το "κανείς από τους δύο" ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων με 29%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 25%.
Pub2
Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, η επιλογή "καμία από τις δύο" λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό, 40%, ακολουθεί η επιλογή "μία κυβέρνηση της ΝΔ" με 36%, ενώ τρίτη έρχεται η επιλογή "μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με 18%.
Ικανοποιημένη από την αντιπολίτευση δηλώνουν σχεδόν ένας στους τέσσερις (24%), ενώ από την κυβέρνηση 15%. Δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 84%, ενώ από την αντιπολίτευση ένα ποσοστό 76%.
Όσον αφορά στο ζήτημα του σε ποια κατεύθυνση πηγαίνουν τα πράγματα στην Ελλάδα, το 74% δηλώνει ότι πηγαίνουν σε λάθος, ενώ το 17% σε σωστή, ενώ ένα 7% τοποθετείται ουδέτερα.
Τα συναισθήματα που κυριαρχούν, σύμφωνα με το βαρόμετρο, μεταξύ των πολιτών είναι η απογοήτευση, η οργή/αγανάκτηση και η ανησυχία/άγχος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com