Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ούτε ευρώ δεν δόθηκε από τα κρατικά ταμεία για "φέσια" τον Οκτώβριο

Ούτε ένα ευρώ δεν δόθηκε από τα κρατικά ταμεία προς το ευρύ δημόσιο για να πληρωθούν "φέσια" προς ιδιώτες μέσα στον Οκτώβριο.



 Αυτό προκύπτει από το νέο μηνιαίο Δελτίο "Ενισχύσεις Πιστώσεων / Επιχορηγήσεις - Πληρωμές Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων Γενικής Κυβέρνησης" Οκτωβρίου 2018 που ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ. Ουσιαστικά η κατάσταση χειροτερεύει αφού τον Σεπτέμβριο είχαν δοθεί μόνο 1,5 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα χαμηλή είναι και η πορεία των πληρωμών από το "ευρύ δημόσιο" αλλά και για εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις και για επιστροφές φόρων. Πληρώνουν με τον αραμπά τους ιδιώτες, επιχειρηματίες, συμβασιούχους, φορολογούμενους και συνταξιούχους χρησιμοποιώντας ακόμη τα λεφτά που έλαβαν τον Αύγουστο μετά την εκταμίευση της δόσης του ESM.


Έτσι, τα κρατικά φέσια όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται τον Οκτώβριο όπως φάνηκε από τα στοιχεία που ανακοίνωσε προ ημερών το ΥΠΟΙΚ και επαναλαμβάνονται και στο σημερινό Δελτίο.

Αναλυτικά ανά κατηγορία:

Το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμών οφειλών Γενικής Κυβέρνησης από 1,913 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε σε 1,994 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο. Οι Ενισχύσεις πιστώσεων / Επιχορηγήσεις ήταν μηδενικές και οι πληρωμές Οκτωβρίου μόνο 82,1 εκατ. ευρώ.

Το υπόλοιπο των εκκρεμών επιστροφών φόρων από τα 699 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο μειώθηκε σε 627 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο. Οι Χρηματοδοτήσεις ήταν μηδενικές και οι Πληρωμές από 71 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, διαμορφώθηκαν σε 85,8 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης είχαν επίσης μηδενική χρηματοδότηση ενώ οι πληρωμές διαμορφώθηκαν σε 67,8 εκατ. ευρώ. Δεν αναφέρεται το υπόλοιπο της αξίας των συντάξεων που εκκρεμούν.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com