Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Το Facebook έδωσε κατά λάθος πρόσβαση σε προσωπικές φωτογραφίες 6.8 εκατομμυρίων χρηστών σε δημιουργούς εφαρμογών

Το Facebook και γενικότερα οι μεγάλες πλατφόρμες έχουν επιδοθεί σε αρκετές «γκάφες» τελευταία και δικαιολογημένα βρίσκονται στο κέντρο της συζήτησης. 



Έχουν μάλιστα μπει στόχαστρο πολλών αρμοδίων σωμάτων διεθνώς που προσπαθούν να δημιουργήσουν το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργείας που προστατεύει τους χρήστες, με αποκορύφωμα την διαδικασία ψήφισης του άρθρου 13 από την ευρωπαϊκή ένωση στα πλαίσια του GDPR (Directive on Copyright in the Digital Single Market).

Συνήθως οι developers και οι τρίτες εφαρμογές, αφού τους το επιτρέψετε, έχουν πρόσβαση μόνο στις φωτογραφίες που έχετε διαθέσιμες στο χρονολόγιο σας στο Facebook. Όμως, εξαιτίας ενός bug απέκτησαν πρόσβαση και στις κρυφές φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε μόνο εσείς, όπως φωτογραφίες από stories, από το Marketplace ή ακόμα και φωτογραφίες που ανεβάσατε στην πλατφόρμα (εντός τριών ημερών) αλλά δεν κοινοποιήσατε ποτέ!

«Αυτήν την στιγμή πιστεύουμε, ότι έως και 6.8 εκατομμύρια χρήστες και 1500 Apps φτιαγμένα από 876 developers έχουν επηρεαστεί[…]οι εφαρμογές που έχουν επηρεαστεί είναι αυτές που το Facebook τους έχει επιτρέψει να έχουν πρόσβαση στις εικόνες των χρηστών τους και μόνο όσες οι ίδιοι οι χρήστες τους έχουν επιτρέψει την πρόσβαση στις φωτογραφίες τους, ζητούμε συγγνώμη που έγινε αυτό.» έγραψε ο Tomer Bar στην σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα ενημερώσουν όσους έχουν τυχόν επηρεαστεί, αλλά είναι άγνωστο ποτέ θα γίνει αυτό. Η ανακοίνωση θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα που θα σας υποδεικνύει αν ο λογαριασμός σας έχει τελικά επηρεαστεί.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com