Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

iPhone: Πώς θα μπλοκάρετε συγκεκριμένα websites στο iOS12

Μπορεί η διαδικασία αποκλεισμού πρόσβασης του iPhone ή του iPad σας σε συγκεκριμένα websites (σε περίπτωση που η συσκευή πέσει στα χέρια των παιδιών σας), να είναι μια γνωστή σε αρκετούς διαδικασία. Αυτό, ωστόσο, που ενδέχεται να μην γνωρίζετε, είναι που πρέπει να κατευθυνθείτε στο iOS 12 για να κάνετε τις τροποποιήσεις σας.



Ο οδηγός που ακολουθεί, θα σας λύσει αυτή την απορία, παραθέτοντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες κατευθύνσεις για να… έχετε ήσυχο το κεφάλι σας από “επισκέψεις” σε ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο. Πάμε λοιπόν...Επιλέξτε τις Ρυθμίσεις, στην αρχική οθόνη του iPhone σας και ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Πατήστε στην επιλογή “Χρόνος επί οθόνης” και στην επόμενη οθόνη, σκρολάρετε στην επιλογή “Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου”. Στη συνέχεια, τσεκάρετε την επιλογή “Περιορισμοί” και φροντίστε ώστε το κουμπί δίπλα της να είναι πράσινο. Με τον τρόπο αυτό, ανοίγουν προς επεξεργασία όλες οι επιλογές που ακολουθούν. Στην προκειμένη περίπτωση, μας ενδιαφέρουν οι “Περιορισμοί Περιεχομένου”.

Στην επόμενη οθόνη, σκρολάρετε προς τα κάτω, μέχρι να βρείτε το “Περιεχόμενο Ιστού” και το επιλέγετε, για να σας ανοίξουν οι επιλογές “Απεριόριστη πρόσβαση”, “Περιορισμός ιστότοπων για ενήλικες” και “Επιτρεπόμενοι ιστότοποι μόνο”. Αν παραμείνετε στην πρώτη επιλογή, τότε το παιδί σας θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε οποιοδήποτε ιστότοπο επιλέξει μέσω του Safari.

Επιλέγοντας τον “Περιορισμό ιστότοπων για ενήλικες”, μπορείτε να πάτε στο πεδίο “Να μην επιτρέπονται ποτέ” και από την Προσθήκη ιστότοπου, να προσθέσετε τα websites που θέλετε να μείνουν αποκλεισμένα από τα παιδιά σας (σε περίπτωση που επιχειρήσουν να τα επισκεφτούν μέσω του Safari, θα εμφανιστεί το μήνυμα “Δεν είναι δυνατή η εμφάνιση αυτής της σελίδας στη διεύθυνση “......”, διότι η πρόσβαση είναι περιορισμένη”). Αν θέλετε, μπορείτε να προσαρμόσετε οποιαδήποτε στιγμή τη συγκεκριμένη λίστα, σύροντας προς τα αριστερά το url που θέλετε να αφαιρέσετε, μέχρι να εμφανιστεί στα δεξιά η μικρή κόκκινη ένδειξη “Διαγραφή”.

Πέρα από αυτό όμως κι επειδή μπορεί πάντα να σας ξεφύγει κάποια ιστοσελίδα την οποία δεν θα έχετε προσθέσει, μπορείτε να αφήσετε ανοιχτή την πρόσβαση σε συγκεκριμένες, μονάχα, ιστοσελίδες, επιλέγοντας “Επιτρεπόμενοι ιστότοποι μόνο”. Ακολούθως, θα εμφανιστεί μια προτεινόμενη λίστα με ασφαλή websites (κυρίως παιδικού περιεχομένου), την οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε, επιλέγοντας, στο τέλος της, “Προσθήκη ιστότοπου” κι ακολουθώντας την ίδια διαδικασία που σας περιγράψαμε στον “Περιορισμό”. Σε αυτή την περίπτωση, ανοίγοντας το Safari κι εμφανίζοντας το πληκτρολόγιο, θα παρατεθεί η λίστα σας, ώστε να επιλέξουν τα παιδιά σας κάποιο από τα websites που έχετε ορίσει.

Μπορεί η διαδικασία περιορισμού να βρίσκεται σε διαφορετική θέση στο iOS 12 (στον Χρόνο επί της οθόνης) σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού (στις Γενικές ρυθμίσεις), ωστόσο ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να διατηρήσετε ελεγχόμενη την πρόσβαση στο Διαδίκτυο από τα παιδιά σας και να αποφύγετε πιθανούς κινδύνους που ίσως δημιουργηθούν.   
 
website counter
friend finderplentyoffish.com