Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Apple: Απέσυρε τα iPhone 7 και iPhone 8 από καταστήματα στη Γερμανία

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Γερμανία, σε ότι αφορά τη διαμάχη της Apple με την Qualcomm, καθώς η δεύτερη δημοσίευεσε ομόλογα ασφαλείας ύψους 1,34 δισεκατομμυρίων ευρώ, που απαιτούνται για την επιβολή προταταρκτικής δικαστικής εντολής σε μια σειρά από επιλεγμένα iPhone.



Συγκεκριμένα, πριν από λίγες εβδομάδες, ένα δικαστήριο της χώρας είχε διαπιστώσει πως η Apple παραβιάζει διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Qualcomm σχετικά με τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας σε smartphones. Κατόπιν τούτου, διέταξε την εισαγωγή και πώληση των μοντέλων iPhone που παραβιάζουν, βάσει λειτουργίας, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και αυτά ήταν τα iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 και iPhone 8 Plus.

Η Apple θα καταθέσει έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης, ωστόσο μέχρι να εκδικαστεί και να προκύψει η τελική ετυμηγορία, υποχρεώθηκε να αποσύρει τα συγκεκριμένα μοντέλα από το γερμανικό Apple.com, τα 15 καταστήματα λιανικής που διατηρεί στη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ έσπευσε να υπενθυμίσει την απόφασή αυτή και τους third party λιανέμπορους που πωλούν τα επηρεαζόμενα iPhone, ωστόσο αυτοί δεν έδειξαν, σε πρώτη φάση να πτοούνται.

Τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR δεν επηρεάζονται από την ετυμηγορία και παραμένουν διαθέσιμα.

Στο μεταξύ, το αντίστοιχο ποσό της Qualcomm ύψους 1,5 δισ. δολαρίων σε ομόλογα ασφάλειας, θα καλύψει το κόστος των χαμένων πωλήσεων για την Apple, σε περίπτωση που η εταιρεία από το Κουπερτίνο δικαιωθεί στην έφεσή της.

Σε σχετική δήλωση για το θέμα, η Apple δήλωσε ότι αυτή η ετυμηγορία είναι μια άλλη "απογοητευτική προσπάθεια" της Qualcomm να αποσπάσει την προσοχή από τα "πραγματικά ζητήματα" μεταξύ των δύο εταιρειών:

“Η εκστρατεία της Qualcomm είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τα πραγματικά ζητήματα μεταξύ των εταιρειών μας. Οι τακτικές τους, στα δικαστήρια και στις καθημερινές τους δραστηριότητες, βλάπτουν την καινοτομία και τους καταναλωτές. Η Qualcomm επιμένει σε υπερβολικές χρεώσεις βάσει εργασιών που δεν έχει πραγματοποιήσει. Είμαστε βέβαια απογοητευμένοι από αυτή την ετυμηγορία και σχεδιάζουμε να καταθέσουμε έφεση. Όλα τα μοντέλα iPhone παραμένουν διαθέσιμα στους πελάτες μέσω τηλεπικοινωνιακών παρόχων και μεταπωλητών σε 4.300 τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Γερμανία. Κατά τη διαδικασία της έφεσης τα μοντέλα iPhone 7 και iPhone 8 δεν θα είναι διαθέσιμα στα 15 καταστήματα λιανικής πώλησης της Apple στη Γερμανία. Το iPhone XS, το iPhone XS Max και το iPhone XR θα παραμείνουν διαθέσιμα σε όλα τα καταστήματά μας”.

Η Qualcomm έχει ζητήσει έκδοση παρόμοιας εντολής για τα iPhones στις Ηνωμένες Πολιτείες (χωρίς επιτυχία) και στην Κίνα, όπου ένα δικαστήριο εξέδωσε απαγόρευση εισαγωγής και διάθεσης σε επιλεγμένα μοντέλα, για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Η Apple “απάντησε” με κάποιες διορθώσεις στο iOS για να συμμορφωθεί και συνεχίζει να πουλάει κανονικά όλα της τα μοντέλα iPhone στην Κίνα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com