Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Samsung: Επιτεύγματα στην αρθρωτή τεχνολογία Micro LED για οθόνες

Τα επιτεύγματά της στον τομέα της αρθρωτής τεχνολογίας Micro LED για οθόνες παρουσίασε η Samsung, στο ευρύτερο πλαίσιο της φετινής CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας.



Μεταξύ των συσκευών που παρουσιάζει η νοτιοκορεατική εταιρεία περιλαμβάνονται μια νέα οθόνη 75 ιντσών, μια γιγαντοοθόνη 219 ιντσών The Wall, καθώς και άλλα διαφορετικά μεγέθη και σχέδια.

Η εταιρεία κάνει λόγο για την τεχνολογία των oθονών του μέλλοντος, υποστηρίζοντας πως παρέχει άνευ προηγουμένου ποιότητα εικόνας, πολυπλευρότητα και σχεδιασμούς. «Αυτές οι μετατρεπόμενες οθόνες αποτελούνται από μεμονωμένα κομμάτια Μicro LED που εκπέμπουν από μόνα τους, με εκατομμύρια κόκκινα, πράσινα και μπλε μικροσκοπικά τσιπ LED που εκπέμπουν το δικό τους φως για να παρέχουν θαυμάσια χρώματα στην οθόνη, παρέχοντας άνευ προηγουμένου ποιότητα εικόνας που υπερβαίνει οποιαδήποτε τεχνολογία οθόνης υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Πέρυσι είχε παρουσιάσει τη Micro LED στη CES, αποκαλύπτοντας το The Wall, μια οθόνη Micro LED 146 ιντσών. Χάρη στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί έκτοτε, η εταιρεία ήταν σε θέση να δημιουργήσει μια 4Κ οθόνη Micro LED σε μικρότερο, πιο «οικιακό» μέγεθος, στις 75 ίντσες.

Η αρθρωτή φύση της τεχνολογίας Micro LED αποτελεί ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματά της, καθώς παρέχει ευελιξία ως προς το μέγεθος της οθόνης, με τους χρήστες να την επεκτείνουν στα μεγέθη που επιθυμούν. Επίσης, οι οθόνες αυτές - πάντα σύμφωνα με τη Samsung -, ακόμα και όταν εισάγονται επιπλέον τμήματα (modules), μπορούν να προσαρμόζονται ανάλογα για να αυξάνουν την ανάλυση, διατηρώντας την πυκνότητα των pixel. Ακόμη, η Micro LED μπορεί να υποστηρίζει περιεχόμενο παντός είδους, από 16:9 μέχρι 21:9, ή 32:9 και ακόμα και 1:1, «χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα της εικόνας».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com