Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Στο μικροσκόπιο του υπ. Εργασίας 110.000 επιχειρήσεις για την αύξηση του κατώτατου

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας για τον έλεγχο της τήρησης της αύξησης του κατώτατου μισθού από την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Εργασίας. 



Σύμφωνα με την ίδια, κοντά στις 110 χιλιάδες επιχειρήσεις απασχολούν περίπου 600.000 εργαζόμενους οι οποίοι δικαιούνται την αύξηση 11% στον μικτό κατώτατο μισθό από την 1 Φεβρουαρίου.

Η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις αυτές έχουν προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου να δηλώσουν στο σύστημα "Εργάνη" την αύξηση στις αμοιβές των εργαζομένων τους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υποστούν κυρώσεις, τόνισε. Παράλληλα θα ελεγχθούν οι επιχειρήσεις αυτές για το αν θα καταβάλουν τον νέο κατώτατο, θα μετατρέψουν τις συμβάσεις κλπ.

Σύμφωνα με την ίδια, εντός των επόμενων ημερών επισης θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα προβλέπεται αναδρομικά από την 1.1.2019 η μείωση κατά 50% των εργοδοτικών εισφορών υπέρ της κύριας ασφάλισης για τους μισθωτούς έως 25 ετών. Η ίδια δήλωσε ότι η μείωση αυτή θα γίνει "αυτόματα".

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό όσων μισθωτών το 2012 είχαν εξασφαλίσει επίδομα τριετίας, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι θα προσαυξηθεί και ότι γι’ αυτό το θέμα θα εκδοθεί υπουργική απόφαση εντός των επόμενων ημερών.

Επίσης, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά 16 προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης για ανέργους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com