Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως και την Δευτέρα θα κατατεθεί στην Βουλή το Πρωτόκολλο ένταξης της "Βόρειας Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ, ενώ η συζήτηση στην ολομέλεια για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα διεξαχθεί στις 11-13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.



Τόσο για την κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης της "Βόρειας Μακεδονίας" όσο και στην συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος θα ακολουθήσουν ονομαστικές ψηφοφορίες. Το Πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ θα ακολουθήσει την συνήθη κοινοβουλευτική διαδικασία, δηλαδή πρώτα συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και μετά στην Ολομέλεια.

Ειδικά για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, παρά την σύμπτωση απόψεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε ορισμένα άρθρα όπως πχ η μη διάλυση της Βουλής για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναμένεται έντονη συζήτηση επί του εάν τα άρθρα που θα πάρουν το "πράσινο φως" για αναθεώρηση θα πηγαίνουν "πακέτο" και με το περιεχόμενο ή η επόμενη σύνθεση της Βουλής θα αποφασίζει το περιεχόμενο.

Το πρώτο  (δηλαδή η παρούσα Βουλή αποφασίζει και το περιεχόμενο του προς αναθεώρηση άρθρου) είναι η άποψη της κυβέρνησης, ενώ η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως το περιεχόμενο το αποφασίζει η επόμενη Βουλή.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com