Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΕΜΥ: Πυκνές χιονοπτώσεις, ψύχος και θυελλώδεις άνεμοι από το Σάββατο

Την επίσημη πρόγνωσή της για την επικείμενη νέα κακοκαιρία «Ωκεανίς» εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεία, με έκτακτο δελτίο.



Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους της, επιδείνωση των καιρικών φαινομένων προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας,, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν:

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο. Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα. Τις βραδινές ώρες, πάντως, οι χιονοπτώσεις στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Την Κυριακή θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στη βόρεια και ανατοική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
Ειδικά για την Αττική, χιονοπτώσεις προβλέπονται το Σάββατο από το απόγευμα, αρχικά στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και στο κέντρο της Αθήνας.
Πολύ θυελλώδεις άνεμοι, βορειοανατολικοί 8-9 μποφόρ, θα πνέουν το Σάββατο, στο βόρειο Αιγαίο θα φθάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση προβλέπεται σταδιακά την Κυριακή.

Βροχές και καταγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται κυρίως την Κυριακή, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τη Δευτέρα κατά τόπους στην Κρήτη.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, της τάξης των 10 βαθμών, θα γίνει αισθητή από το Σάββατο και από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Την Κυριακή και τη Δευτέρα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com