Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Το αυτόνομο δίκτυο εκπομπής σήματος της ΕΡΤ εγκαινίασε ο Ν. Παππάς

Τις εγκαταστάσεις της δημόσιας τηλεόρασης επισκέφθηκαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος, εγκαινιάζοντας το αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο της ΕΡΤ, η οποία εκπέμπει πλέον από τους δικούς της πομπούς, ανεξάρτητα από τον ιδιώτη πάροχο DIGEA.



Αφού πάτησε το κουμπί ενεργοποιώντας το δίκτυο από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ο υπουργός είπε ότι «είναι η στιγμή που τελειώνουμε με τη δεύτερη σημαντικότερη συνέπεια του "μαύρου", το οποίο έπεσε το 2013». Όπως ανέφερε, «το 2013 είχαμε το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ με αποτέλεσμα ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας να μείνει έξω από τη νέα ψηφιακή εποχή και να εξαρτάται όλα αυτά τα χρόνια από ιδιώτη πάροχο του ψηφιακού σήματος».

Ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΤ που κατάφεραν όπως είπε, «και εσωτερικές αγκυλώσεις και εξωτερικές πιέσεις να υπερβούν» και «μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, να αναπτύξουν το αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο της ΕΡΤ».

Το δημόσιο δίκτυο διανομής ψηφιακού σήματος σε άλλες χώρες είναι αυτονόητο, αλλά στην Ελλάδα δυστυχώς χρειάστηκε να δοθεί μάχη σε πάρα πολλά επίπεδα για να φτάσουμε στο επιθυμητό, συνέχισε για να προσθέσει ότι πλέον η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν θα εξαρτάται από κανέναν για να μεταφέρει το σήμα της.

Μιλώντας για τη μείωση του κόστους από τη μετάβαση σε αυτόνομους πομπούς, σημείωσε ότι πρόκειται για «πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο είναι περίπου το ίδιο με αυτό που χρέωνε ο ιδιώτης πάροχος (DIGEA) στην ΕΡΤ για να διανέμει το σήμα της». Άρα μιλάμε για μια επένδυση η οποία βγάζει τα λεφτά της από την πρώτη χρονιά της χρήσης, υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Για το κόστος της περιόδου του «μαύρου» στην ΕΡΤ, ο υπουργός είπε ότι «αυτά δεν θα μείνουν στο σκοτάδι». «Ήδη είμαστε στη διαδικασία προετοιμασίας και συγκρότησης της Επιτροπής η οποία θα αποτιμήσει το τι κόστισε στο δημόσιο το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ, διότι η ΕΡΤ τη στιγμή που έκλεισε είχε κάποιες συμβάσεις οι οποίες δεν εκτελέστηκαν και δημιουργήθηκαν υποχρεώσεις. Θα δούμε τι έγινε και με τον εξοπλισμό και με όλη της την περιουσία. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι αυτά θα μείνουν πίσω από την κουρτίνα. Θα τα μάθει και ο κόσμος και θα πράξουμε και εμείς τα δέοντα» τόνισε.

«Είναι μια ιστορική μέρα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, που αποκτά τη δική της αυτοτέλεια και αυτονομία. Αυτό μας δίνει και δυνατότητες να λύσουμε και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα, η οποία έγινε με σκανδαλώδη τρόπο. Τρόπο ο οποίος απέκλεισε χιλιάδες συμπολίτες μας από την τηλεόραση» δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com