Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

H Αpple «τρέχει» να διορθώσει το κενό ασφαλείας στο FaceTime

Σοβαρό κενό ασφαλείας, το οποίο επιτρέπει σε άλλους χρήστες να κρυφακούν ιδιωτικές συνομιλίες τους μέσω της υπηρεσίας video chat, «Face Time», ανακάλυψαν πελάτες της Apple, σε μία από τις πλέον σοβαρές υποθέσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων και ιδιωτικότητας που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός. 



Ο ιός επιτρέπει σε χρήστες να καλούν κάποιον στο FaceTime και αυτομάτως να αρχίσουν να ακούν το άλλο άτομο, πριν εκείνο απαντήσει στην κλήση ή ακόμη και εάν την απορρίψει. Το άλλο άτομο δεν γνωρίζει ότι μπορεί ο άνθρωπος που τους έχει καλέσει να τους ακούσει.

Ο ιός ενεργοποιείται όταν ο χρήστης πραγματοποιεί μία βιντεοκλήση FaceTime, εισάγει τον αριθμό τηλεφώνου του και μετά τον αριθμό του άλλου προσώπου. Παράλληλα επιτρέπει την αποστολή βίντεο, εάν ο ανυποψίαστος χρήστης πατήσει είτε το κουμπί απόρριψης της κλήσης είτε το κουμπί του ήχου.

Η λαθρακρόαση σταματά μόνη της, όταν ο χρήστης δεν απαντήσει το τηλέφωνο μετά από πολλές κλήσεις.

Η εταιρεία τρέχει να προλάβει τα χειρότερα και έχει υποσχεθεί να εκδώσει μέσα στην εβδομάδα αναβάθμιση του λογισμικού, που θα λύνει το πρόβλημα. Έχει επίσης επισημάνει ότι έως ότου να συμβεί αυτό οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν το FaceTime στα iPhones, iPads και iPod.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com