Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

HoloLens 2 από τη Microsoft

Το νέο της augmented headset, HoloLens 2, παρουσίασε η Microsoft, στο ευρύτερο πλαίσιο του Mobile World Congress.



To νέο σετ έχει νέο σχεδιασμό, είναι πιο άνετο και πιο ισχυρό σε σχέση με την πρώτη γενικά της συσκευής, που είχε κάνει το ντεμπούτο της το 2016. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το Mashable, έχει πολύ ευρύτερο οπτικό πεδίο- πάνω από διπλό σε σχέση με τον προκάτοχό του- για να επιτρέπει μεγαλύτερη εμβύθιση στις εμπειρίες «μεικτής πραγματικότητας» που βιώνει ο χρήστης. Όπως είπε ο Άλεξ Κίπμαν της Microsoft, «Είναι σαν να πηγαίνεις από δύο οθόνες 720 p στα 2K στο κάθε μάτι».

Πέρα από το ευρύτερο οπτικό πεδίο, η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να είναι πολύ πιο άνετη στη χρήση, χάρη σε μια νέα κατασκευή με ίνες άνθρακα, που είναι ελαφρύτερη και ενδείκνυται για χρήση κατά μεγαλύτερες περιόδους. Επίσης, έχουν γίνει αλλαγές στον σχεδιασμό για να κατανέμεται καλύτερα το βάρος στο κεφάλι του χρήστη.

Πέρα από τις βελτιώσεις στο hardware, η Microsoft λέει ότι έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στα «ολογράμματα» στην πλατφόρμα. Μια νέα «instinctual interaction» γλώσσα σχεδιασμού δημιουργήθηκε ειδικά για να κάνει τα ολογράμματα πιο «απτά»- για παράδειγμα, η Microsoft δημιούργησε νέα εικονικά κουμπιά και sliders που προσομοιώνουν την αίσθηση της αφής με ήχο. Αν και ο χρήστης δεν νιώθει τα εικονικά αντικείμενα, ο εγκέφαλος «ξεγελιέται» έτσι ώστε να σκεφτεί πως έχει πατήσει ένα κουμπί ή έναν διακόπτη.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το HoloLens 2 υποστηρίζει πλήρη αφή 10 δακτύλων, ενώ διαθέτει ενσωματωμένο eye-tracking, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λειτουργίες όπως το scrolling down μιας ολογραφικής ιστοσελίδας, καθώς ο χρήστης κοιτά κάτω και πάνω στη σελίδα. Ακόμη, πέρα από το να παρακολουθεί πού κοιτούν οι χρήστες, η συσκευή ανιχνεύει και την κίνηση των χεριών τους- ενώ το HoloLens 2 μπορεί επίσης να αναγνωρίζει τον χρήστη αυτόματα και να κάνει login από μόνο του στον λογαριασμό του.

Μεταξύ των ανακοινώσεων που έγιναν περιλαμβάνεται ένα ανοικτό app store, με τον Κίπμαν να σημειώνει πως οι developers θα μπορούν να πωλούν τις εφαρμογές τους στο Windows Store, αλλά θα μπορούν επίσης να δημιουργούν και τα δικά τους app stores.

H συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε «enterprise edition», στα 3.500 δολάρια (τιμή χαμηλότερη σε σχέση με τα 5.000 δολάρια του πρώτου HoloLens), ενώ οι developers θα είναι σε θέση να το αγοράσουν με 125 δολάρια τον μήνα.

Όπως υπογραμμίζει το BBC, η εταιρεία προωθεί το HoloLens 2 για χρήση σε επαγγελματικά περιβάλλοντα. Σημειώνεται πως πρόσφατα κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα επιστολή διαμαρτυρίας από εργαζομένους της Microsoft, όπου εξέφραζαν την αντίθεσή τους σε συμφωνία για χρήση της τεχνολογίας HoloLens από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. «Δεν ήρθαμε για να αναπτύξουμε όπλα, και απαιτούμε να έχουμε λόγο στο πώς η δουλειά μας χρησιμοποιείται» αναφερόταν σχετικά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com