Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Σκοτσέζικο ντους από Κυβέρνηση στην Οικονομία- Πόσους θα αφορούν οι 120 δόσεις;

Οι εκλογές θα κριθούν στο επίπεδο της Οικονομίας, διατρανώνουν εδώ και μήνες κυβερνητικά στελέχη ευελπιστώντας έως και στο παρα πέντε των (ευρω)εκλογών ότι κινήσεις -ματ για τη διευκόλυνση ευάλωτων αλλά και μεσαίων στρωμάτων θα βελτιώσουν το δημοσκοπικό κλίμα για την Κυβέρνηση και θα λειτουργήσουν ευεργετικά στη μείωση της ψαλίδας με τη Ν.Δ. 



Μόνον που τα δεδομένα έως τώρα  κατατείνουν σε φτωχή συγκομιδή "πόντων" υπέρ του κυβερνώντος κόμματος: Επιδόματα και ρυθμίσεις που έχουν έρθει από το φθινόπωρο έως τώρα ένεκα του περιβόητου "δημοσιονομικού χώρου" που διαθέτει η Κυβέρνηση για "επιστροφή στην κοινωνία", σε δημοσκοπικό επίπεδο, πέρασαν και δεν ...ακούμπησαν.

Οι Πολίτες δεν δείχνουν ( δημοσκοπικά πάντα) να συγκινούνται πολιτικά από  τις "φιλοκοινωνικές" κινήσεις της Κυβέρνησης, εγχειρήματα όπως το νέο πλαίσιο για την προστασία της Α΄κατοικίας, αποδείχθηκε ένεκα των αντιδράσεων των Θεσμών, ότι αφορούν πολύ λιγότερους δανειολήπτες από τον αρχικό στόχο, διαρροές περί έκτακτου δώρου Πάσχα, έσβησαν εξόχως άδοξα παρά τις προσδοκίες που δημιούργησαν επικοινωνιακά ( σ.σ πρόκειται για νέα ανεξήγητη "γκέλα" διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων καθώς ήταν γνωστό ότι τέτοιο δημοσιονομικό περιθώριο δεν υπάρχει) ενώ κάτι ...σάπιο υπάρχει στο βασίλειο των Βρυξελλών και σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη σε Εφορία και Ταμεία που εδώ και μήνες όλο έρχεται και όλο στον δρόμο είναι.

Η εν λόγω ρύθμιση για τις οφειλές σε Ταμεία και Εφορία, είναι ο πιο φιλόδοξος στόχος της Κυβέρνησης , προκειμένου να ανασάνουν οι φορολογούμενοι που έχουν λυγίσει από τη σώρευση χρεών στα οποία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τη ρύθμιση εδώ και μήνες, οι Θεσμοί είναι γνωστό ότι αντιδρούν, πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών είπε ότι το ζήτημα αυτό δεν εμπίπτει στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης, συνεπώς η κυβέρνηση όταν είναι έτοιμη θα φέρει τη ρύθμιση αλλά μόλις χθες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος περιέγραψε το ...σφιχτό πλαίσιο που θα τη διέπει:

Το μοντέλο θα είναι ανάλογο με τα κριτήρια υπαγωγής στο διάδοχο σχήμα Κατσέλη που ψηφίστηκε τις προάλλες και περνά από "κόσκινο" όσους θέλουν να κάνουν χρήση αυτού.

"Σχεδιάζουμε διάφορες παρεμβάσεις, και το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών, για να βοηθήσουμε ανθρώπους, που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν κάποιο χρέος. Όπως με τον νέο νόμο Κατσέλη, έχουμε δυο στόχους:  να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν πρόβλημα και να μη βοηθήσουμε όσους είναι κακοπληρωτές, που έχουν λεφτά και δεν θέλουν να πληρώσουν" είπε ο υπουργός Οικονομικών ( στο ρ/σ στοκόκκινο Πάτρας).

Προϊδέασε μάλιστα για αυστηρά κριτήρια, λόγω των γνωστών αιτιάσεων των Θεσμών ( στις οποίες είχε αναφερθεί δηκτικά και ο Αλέξης Τσίπρας στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε) , λέγοντας: "κάποιος που έχει ιδρώσει για να ξεπληρώσει είτε προς τη φορολογία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία, νιώθει άσχημα να βλέπει έναν κακοπληρωτή, που έχει λεφτά και δεν πληρώνει, να μπαίνει σε ένα σύστημα δόσεων. Έτσι, όποιο σύστημα παρουσιάζεις πρέπει να έχει το στοιχείο της δικαιοσύνης, ότι ο άνθρωπος, που βοηθάς έχει πραγματικό πρόβλημα και με μια μικρή βοήθεια μπορεί να πληρώσει".

Εν τω μεταξύ, ασφαλισμένοι και φορολογούμενοι οι οποίοι έως τώρα περίμεναν ως μάννα εξ ουρανού την ρύθμιση των 120 δόσεων, θεωρώντας δεδομένο ότι αυτή θα είναι οριζόντια, έχουν σταματήσει να πληρώνουν εισφορές και χρέη.

Εάν επαληθευτεί, κοντολογίς, ότι οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων, θα ακολουθήσουν το μοντέλο των κόκκινων δανείων, το μείγμα θα γίνει οικονομικά και πολιτικά... εκρηκτικό.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com