Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Ευρωζώνη: Στο 1,4% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Υποχώρησε τον Μάρτιο ο πληθωρισμός και ο δομικός δείκτης στην ευρωζώνη, υποστηρίζοντας την απόφαση της ΕΚΤ να καθυστερήσει μια προγραμματισμένη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.Η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, Eurostat, ανακοίνωσε ότι οι τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν στο 1,4% στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, έναντι προσδοκιών για παραμονή στο 1,5% του Φεβρουαρίου.

Οι ενεργειακές τιμές ήταν η μόνη μεγάλη συνιστώσα του δείκτη που σημείωσε άνοδο τον Μάρτιο, κατά 5,3% σε ετήσια βάση από το 3,6% τον Φεβρουάριο.

Εάν εξαιρεθούν οι τιμές της ενέργειας και των μη επεξεργασμένων τροφίμων, οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 1% σε ετήσια βάση, από το 1,2% του Φεβρουαρίου.

Εάν εξαιρεθούν και οι τιμές του αλκοόλ και του καπνού, οι τιμές διαμορφώνονται στο 0,8% από το 1% τον Φεβρουάριο, έναντι προσδοκιών για 0,9%.

Επίσης, σε ξεχωριστή ανακοίνωση της Eurostat, η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 7,8% του εργατικού δυναμικού τον Φεβρουάριο έναντι του Ιανουαρίου, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς εργασία υποχώρησε στους 12,730 εκατ. από τους 12,807 εκατ. τον Ιανουάριο.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com