Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Τσουχτερά πρόστιμα για το σύστημα εισροών - εκροών

Πρόστιμα που φθάνουν έως και το μισό εκατομμύριο ευρώ, σε όσους δεν εγκαταστήσουν ή αλλοιώσουν το σύστημα εισροών – εκροών καυσίμων, προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας.



Ειδικότερα, ανάκληση της άδειας λειτουργίας εγκατάστασης, ποινές φυλάκισης και πρόστιμα που φθάνουν τα 500.000 ευρώ, προβλέπει διάταξη του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, σε όσους δεν εγκαταστήσουν ή αλλοιώσουν το σύστημα εισροών – εκροών καυσίμων.

Με τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, επεκτείνεται η εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών καυσίμων και πέραν των βενζινάδικων, σε αεροδρόμια, εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, διυλιστήρια, στις εγκαταστάσεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας ιδιωτικής χρήσης για την εξυπηρέτηση των οχημάτων και μηχανημάτων έργου, εργοταξίων, ορυχείων, κ.α. Εγκαθίσταται επίσης εντός των σταθμών των ΚΤΕΛ, των κέντρων αποθήκευσης και διανομής, στις εγκαταστάσεις εφοδιασμού φορτηγών αυτοκινήτων, και μέσω μαζικής μεταφοράς των εταιρειών ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, των ενόπλων δυνάμεων, σε πλωτά εφοδιαστικά – μεταφορικά μέσα ναυτιλιακού καύσιμου, κ.α.

Πάντως οι διαδικασίες, οι τεχνικές προδιαγραφές, οι όροι και οι προϋποθέσεις της εγκατάστασης των συστημάτων παρακολούθησης και ηλεκτρονικής μετάδοσης δεδομένων εισροών – εκροών, της εγκατάστασης των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών. κ.λπ. θα περιλαμβάνονται σε απόφαση που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ΠΟΠΕΚ

Την ικανοποίησή της για τις διατάξεις του νομοσχεδίου εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Όπως σημειώνει, η ΠΟΠΕΚ "χαιρετίζει, παρά την καθυστέρηση τουλάχιστον 10 ετών, τις ενέργειες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης να νομοθετήσει με το κατατεθέν ν/σ τις πάγιες θέσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ. για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής δεδομένων σε όλες τις ελεύθερες εγκαταστάσεις διακίνησης και αποθήκευσης πετρελαιοειδών και ενεργειακών προϊόντων". Εκφράζει ωστόσο ανησυχία για το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των προς ψήφιση διατάξεων έχει ορίζοντα 24 μηνών, αφού προηγηθεί η έκδοση τουλάχιστον 6 Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com