Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Γενέθλια για το Gmail που γίνεται 15 ετών και αποκτά νέα χαρακτηριστικά

Όταν η Google λανσάρισε το Gmail, την 1η Απριλίου 2004 με δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 1GB, πολλοί θεώρησαν ότι επρόκειτο για μία διαδικτυακή φάρσα. 


Ωστόσο, η Google έλεγε αλήθεια ξεκινώντας την δική της υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η οποία παραμένει από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες έως και σήμερα, 15 χρόνια μετά. Μάλιστα, για να γιορτάσει τα 15α γενέθλια του Gmail η Google ανακοίνωσε μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που θα κάνουν την υπηρεσία ακόμη πιο χρηστική.

Δεύτερη νέα προσθήκη είναι ουσιαστικά η περαιτέρω βελτίωση του ήδη υπάρχοντος Smart Compose, δηλαδή της λειτουργίας που επιχειρεί να συμπληρώσει την φράση που πληκτρολογείς με βάση τα πιο κοινά σχήματα λόγου που χρησιμοποιείς. Η λειτουργία, σύμφωνα με την Google, γίνεται εξυπνότερη και πλέον θα υιοθετεί τον τρόπο γραψίματος του χρήστη ακόμη και στις πιο ιδιαίτερες εκφάνσεις του. Επιπλέον, το Smart Compose θα μπορεί πλέον να προτείνει επικεφαλίδες, βασισμένο στο περιεχόμενο των emails.

Όπως ανακοίνωσε η Google, η λειτουργία Smart Compose «αποτρέπει» τους χρήστες του Gmail από την πληκτρολόγηση δισεκατομμυρίων χαρακτήρων κάθε εβδομάδα. Τέλος, η λειτουργία που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά, πλέον θα είναι διαθέσιμη και για τα Ισπανικά, τα Γαλλικά, τα Ιταλικά και τα Πορτογαλικά, σε πρώτη φάση στο λειτουργικό Android ενώ θα ακολουθήσει και η υποστήριξη για το λειτουργικό iOS.

Η Google κάνει επίσης πιο αλληλεπιδραστικά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μια αλλαγή που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Οι εγκεκριμένοι αποστολείς (συμπεριλαμβανομένου του Pinterest και της ίδιας της Google) θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα που μοιάζουν περισσότερο με ιστοσελίδες, ώστε να μπορείτε να απαντήσετε σε σχόλια σε ένα έγγραφο, να συμπληρώσετε μια έρευνα ή RSVP σε μια αίτηση σύσκεψης χωρίς να αφήσετε το email.

Με την παύση λειτουργίας του Google Inbox πλέον φαίνεται ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εταιρείας είναι μόνο το Gmail, με την Google να δεσμεύεται να βελτιώσει την πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της και τα επόμενα 15 χρόνια. Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν αφορούν τόσο την καταναλωτική έκδοση του Gmail όσο και την επαγγελματική έκδοση που είναι ενσωματωμένη στη G Suite.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com