Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Το Facebook λανσάρει ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω Whatsapp

Το Facebook σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Λονδίνο ως βασικό κόμβο για την ανάπτυξη της δυνατότητας πληρωμών μέσω της πλατφόρμας επικοινωνίας WhatsApp.



Η ιστορία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους Financial Times και επιβεβαιώθηκε στο Forbes από εκπρόσωπο του Facebook.

Περίπου 100 άτομα θα προσληφθούν για να προωθήσουν τη νέα δυνατότητα πληρωμών μέσω  WhatsApp, που σημαίνει ότι η σχετικά μικρή ομάδα των 400 ατόμων της WhatsApp θα διευρυνθεί κατά περίπου 25%, σύμφωνα με τους FT.

Η πλειοψηφία των νέων μηχανικών λογισμικού της WhatsApp θα προσληφθεί στο Λονδίνο, ενώ θα προσληφθεί αριθμός και ορισμένος αριθμός υπαλλήλων στα ευρωπαϊκά γραφεία του Facebook, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

"Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με μερικούς από τους καλύτερους τεχνικούς και επιχειρησιακούς ειδικούς τόσο στο Λονδίνο όσο και στο Δουβλίνο για να περάσουμε την WhatsApp στην δεύτερη δεκαετία της", δήλωσε ο Matt Idema, COO της WhatsApp, σε δήλωσή του. "Η WhatsApp είναι μια πραγματικά παγκόσμια υπηρεσία και αυτές οι ομάδες θα μας βοηθήσουν να παρέχουμε μέσω αυτής την δυνατότητα πληρωμών και άλλα εξαιρετικά χαρακτηριστικά για τους χρήστες μας σε όλο τον κόσμο".

Η Facebook αγόρασε την WhatsApp έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014 και ο επικεφαλής της πρώτης, Mark Zuckerberg, προσπαθεί έκτοτε να σκεφτεί πώς να αυξήσει την κερδοφορία της πλατφόρμας. Η εισαγωγή μιας δυνατότητας πληρωμών παρέχει στο Facebook μια πιθανή ροή εσόδων.

Η WhatsApp μπορεί να υπερηφανεύεται για 1,5 δισεκατομμύριo χρήστες παγκοσμίως, ωστόσο η εφαρμογή δεν είναι τόσο δημοφιλής στις ΗΠΑ, όσο σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ινδία.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο F8 του Facebook την περασμένη εβδομάδα, ο Zuckerberg ανέφερε ότι οι πληρωμές μέσω κινητού ως στοιχείο του WhatsApp θα ξεκινήσουν σε αρκετές χώρες το 2019, μετά από μια πρώτη δοκιμή στην Ινδία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com