Κυριακή 19 Μαΐου 2019

H Microsoft επαναφέρει τα PowerToys utilities στα Windows 10

Ένα από τα αγαπημένα χαρακτηριστικά των Windows 95 επαναφέρει η Microsoft, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στους χρήστες των Windows 10 τη δυνατότητα να επέμβουν στο user interface του υπολογιστή τους. 


Η Microsoft θέλει να δώσει, επίσης, τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν λόγο στις αλλαγές που θέλει να επιφέρει στο interface, μέσω της αποστολής feedback για τη χρήση των εργαλείων του PowerToys.

Οι δύο πρώτες εφαρμογές που θα δοθούν στους Windows χρήστες είναι το maximize to new desktop, ή MTND, εν συντομία, το οποίο εμφανίζει ένα αναδυόμενο κουμπί πάνω στην οθόνη. Πατώντας το, δημιουργείται μία νέα επιφάνεια εργασίας, στην οποία μεταφέρεται η ενεργή εφαρμογή.

Η δεύτερη διαθέσιμη εφαρμογή στα ανανεωμένα Windows είναι ένας οδηγός για όλες τις συντομεύσεις των Windows. Για να το δει κανείς, αρκεί να κρατήσει πατημένο το πλήκτρο των Windows για περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο. Τότε, εμφανίζεται στην οθόνη μία λίστα με όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές που υπάρχουν για μία δεδομένη εφαρμογή.

Υπάρχει μία μακρά λίστα με εφαρμογές ή Power Tools που αναμένεται να λανσάρει η Microsoft για το λειτουργικό της σύστημα, για τα οποία επιθυμεί να πάρει ανατροφοδότηση από τους χρήστες των Windows 10, προκειμένου να δει με ποιο τρόπο θα τις λανσάρει στην τελική τους μορφή. Μερικά από αυτά τα PowerToys περιλαμβάνουν την καλύτερη λειτουργία του Alt+Tab, τη δυνατότητα να γίνεται μετονομασία σε μαζικό επίπεδο, τη διαχείριση των συντομεύσεων του πληκτρολογίου, τη δυνατότητα να βλέπει κανείς τα περιεχόμενα ενός αρχείου και άλλα πολλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft είχε ακολουθήσει παρόμοια λογική λαμβάνοντας υπόψη της τις απόψεις των χρηστών της προτού να λανσάρει την εφαρμογή για την αριθμομηχανή που βρίσκεται προεγκατεστημένη στα Windows 10. Αυτή είναι και η αιτία που η Microsoft έδωσε στο Calculator τη δυνατότητα να δημιουργεί γραφικές παραστάσεις, βασισμένη σε μαθηματικές εξισώσεις.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com