Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Θ. Καλαντώνης: Να μη χαθεί η ευκαιρία του νόμου προστασίας της κύριας κατοικίας

«Πρόσκληση» σε περίπου 35.000 δανειολήπτες με ληξιπρόθεσμα δάνεια που μπορούν να ενταχθούν στον νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας τους, αναμένεται να απευθύνει το αμέσως επόμενο διάστημα η Eurobank.



Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο κ. Θεόδωρος Καλαντώνης, αναπληρωτής διευθύνων συμβουλος της Eurobank ο οποίος έχει και την ευθύνη διαχείρισης του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας, «τις επόμενες ημέρες θα στείλουμε επιστολές στους δανειολήπτες που εμπίπτουν στα κριτήρια υπαγωγής του νέου νόμου, το συνολικό χρέος των οποίων ανέρχεται σε σχεδόν 2 δις ευρώ, με σκοπό την πληρέστερη δυνατή ενημέρωσή τους σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος. Ήδη με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγκαινιάσαμε στις αρχές Ιουλίου ένα πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης των πελατών μας μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων και τώρα θα γίνει και η ενημέρωση όλων όσοι μπορούν να ενταχθούν στον νέο νόμο για την προστασία της κύριας κατοικίας τους».

Ο νέος Νόμος 4605 για την προστασία πρώτης κατοικίας από μη εξυπηρετούμενα δάνεια βρίσκεται σε πλήρη ωριμότητα υλοποίησης. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που δέχεται αιτήσεις δανειοληπτών, στους δύο μήνες λειτουργίας της, αριθμεί περισσότερους από 76.000 χρήστες, ενώ έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης 16.200 δανειολήπτες. Από τις υπό επεξεργασία αιτήσεις - και παρά τη θερινή περίοδο - 26 έχουν ολοκληρωθεί και έχουν διαβιβαστεί στις τράπεζες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα οι τράπεζες έδωσαν τις δύο πρώτες προτάσεις ρύθμισης.

Ο κ. Καλαντώνης εξηγεί ότι ο Σεπτέμβριος είναι κρίσιμος μήνας για την επιτάχυνση της διαδικασίας τόσο σε ότι αφορά την υποβολή των αιτήσεων όσο και την πρόοδο των ρυθμίσεων. «Ο νόμος για την επιδότηση της δόσης είναι μια μοναδική ευκαιρία για όσους θέλουν πραγματικά μια οριστική λύση για το δάνειό τους», αναφέρει. «Για πρώτη φορά παράλληλα με την άφεση χρέους που θα παράσχουν τα πιστωτικά ιδρύματα, το κράτος θα επιδοτήσει μέρος της μηνιαίας δόσης, ώστε να είναι πιο εύκολη και πιο συμφέρουσα η αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου. Το συμφέρον τους είναι να κινήσουν αμέσως τη διαδικασία, να μπούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, να ενημερωθούν και να κάνουν αίτηση μέχρι τέλος του έτους που λήγει η ισχύς του νόμου. Θα είναι κρίμα για όσους μπορούν να ενταχθούν στο νόμο για την επιδότηση δόσης να αμελήσουν και να χάσουν αυτή την ευκαιρία».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com