Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Πάνω από 1.600 εκθέτες το «ατού» της 84ης ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή περίπου 90 ινδικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων μεγάλα ονόματα της ινδικής επιχειρηματικής κοινότητας με παγκόσμια δραστηριότητα, όπως η Reliance Industries Limited (πετροχημικά, ενέργεια και πολυμερή, με έσοδα άνω των 60 δισ. δολ.), το GMR Group (αεροδρόμια, ενέργεια και υποδομές), η UPL Limited (γεωργία), η Larsen & Toubro (ναυπηγεία) κ.ά., ανοίγει τις πύλες της η 84η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα την Ινδία και με σύνολο εκθετών που ξεπερνούν τους 1.600 έναντι 1.494 πέρυσι.



Επίσημος καλεσμένος της 84ης ΔΕΘ, εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, είναι ο Ινδός μεγιστάνας Praksh Hinduja, επικεφαλής του Hinduja Group, ενός πολυσχιδούς πολυεθνικού ινδικού ομίλου με παγκόσμια δραστηριότητα και εμβέλεια, που απασχολεί πάνω από 150.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε πολλά πεδία, όπως μεταλλουργία, τραπεζικός κλάδος, ενέργεια, real estate, υγεία κ.ά.

Το έντονο ενδιαφέρον της Ινδίας για ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών με την Ελλάδα μετέφερε από το βήμα της χθεσινής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της 84ης ΔΕΘ η πρέσβης της χώρας στην Αθήνα, Shamma Jain, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τη δυνατότητα αξιοποίησης από τους Έλληνες εφοπλιστές των ινδικών ναυπηγείων, ιδιαίτερα εν όψει της χρήσης του LNG και για μεταφορά φορτίων LNG διά θαλάσσης, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές τομείς με κοινό ενδιαφέρον για συνεργασίες είναι επίσης ο τουρισμός, η γεωργία και η καινοτομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ινδική συμμετοχή καλύπτει χώρο 3.000 τ.μ., στο περίπτερο 13, όπου θα παρουσιαστεί το σύγχρονο οικονομικό και επιχειρηματικό προφίλ της «Νέας Ινδίας», όπως είναι και το σλόγκαν της συμμετοχής της ως τιμώμενη χώρα.

18 χώρες
Παράλληλα, στην 84η ΔΕΘ υπάρχουν κρατικές και διεθνείς συμμετοχές από 18 χώρες, μαζί με την Ινδία, και συγκεκριμένα από Κύπρο, Ουρουγουάη, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβακία, Πολωνία, Ινδονησία, Ρουμανία, Μπαγκλαντές, Σερβία, Ρωσία, Νεπάλ, Ιράν, Ιταλία, Αίγυπτο, Κίνα και Βουλγαρία. Επίσης, στα περίπτερα 2 και 3 θα βρίσκονται 43 ελληνικά επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 308 επιχειρήσεις, ενώ έμφαση δίνεται στη φετινή διοργάνωση και στην καινοτομία και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την «Ψηφιακή Ελλάδα», ένα αφιέρωμα-πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τους Industry Disruptors-Game Changers, στο περίπτερο 12 (συμμετέχουν start-ups, δομές στήριξης της νεοφθούς επιχειρηματικότητας, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, φορείς χρηματοδότησης κ.ά.).

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΔΕΘ φέτος θα είναι και πάλι smoke free, ενώ στα αξιοθέατα της φετινής διοργάνωσης θα είναι και το 5G, η τεχνολογία που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στο Διαδίκτυο. Μεταξύ άλλων, στην 84η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθούν επίσης «Innovation Hub» από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, όπως και μια σειρά από ομιλίες και εκδηλώσεις που διοργανώνουν το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η πρεσβεία των ΗΠΑ, Demo Day Event από το European Institute & Technology for Food, η 1η Salonica Cannabis Expo 2019 κ.ά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com