Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Έως 250 εκατ. λίρες το πιθανό κέρδος των hedge funds από την πτώχευση της Thomas Cook

Περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι, 600 ταξιδιώτες και εκατοντάδες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, όπως ξενοδοχεία, που συνεργάζονταν με την Thomas Cook, βρίσκονται στον «αέρα» μετά την πτώχευσή της.



 Η εξέλιξη ωστόσο έχει και κερδισμένους και αυτοί δεν είναι μόνο οι ανταγωνιστές, που βλέπουν τις μετοχές τους να απογειώνονται σήμερα. Τα hedge funds και άλλες κερδοσκοπικές δυνάμεις της αγοράς, που είχαν φροντίσει να στραφούν στα λεγόμενα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) της ιστορικής εταιρείας θα μπορούσαν να έχουν επίσης υψηλότατα κέρδη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg μεταξύ αυτών είναι οι Sona Asset Management και XAIA Investment GmbH και το αθροιστικό τους κέρδος από την πτώχευση θα μπορούσε να ανέλθει στα 250 εκατ. λίρες. Επένδυσαν στα συγκεκριμένα παράγωγα που ενεργοποιούνται και πληρώνονται όταν μία εταιρεία οδηγείται στο «θάνατο».

Η Thomas Cook έρχεται να προστεθεί σε μία σχετικά μακρά λίστα εταιρειών, που είδαν τα CDS τους να ενεργοποιούνται φέτος, όπως η βρετανική New Look και η γαλλική Rallye S.A. Ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλες εξαιτίας των ζοφερών συνθηκών στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Την απόφαση για ενεργοποίηση των CDS της Thomas Cook θα λάβει η επιτροπή Determinations Comittee σε συνεδρίαση εντός της ημέρας. Είχε ήδη κληθεί να αποφασίσει από την περασμένη εβδομάδα εάν η υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας των αμερικανικών δραστηριοτήτων της εταιρείας θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τα CDS. Τώρα στα δεδομένα έρχεται να προστεθεί η εκκαθάριση συνολικά του ομίλου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com