Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Γ. Βρούτσης: Τέλος του μήνα θα πληρωθούν 65.850 συντάξεις χηρείας

Τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η πληρωμή 65. 850 συντάξεων χηρείας με ποσοστό αναπλήρωσης 70% (είχε περικοπεί σε 50% της προηγούμενη κυβέρνηση) όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην Βουλή. 



Η πληρωμή των νέων αυξημένων συντάξεων χηρείας θα γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία πληρωμής του κάθε ταμείου, αρχής γενομένης από τέλος Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας έβαλε τέλος στην δυνατότητα των εργαζόμενων στον ΕΦΚΑ να πηγαίνουν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, ενώ κατήγγειλε στην Βουλή πως η προηγούμενη κυβέρνηση που έχει αφήσει 470.000 συντάξεις σε εκκρεμότητα είχε συμφωνήσει με τους θεσμούς για μείωση του προσωπικού από 8.634 σε 6.500 το 2020.

"Η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε να λιμνάζουν 470000 συντάξεις κύριες, επικουρικές, εφάπαξ και άλλες υποθέσεις", ανέφερε. "Κάνουμε τεράστιες προσπάθειες για να ξεμπλοκάρουν, ενώ το Νοέμβριο έρχεται το νομοσχέδιο για την ψηφιακή σύνταξη-Άτλας. Από 1η Ιουνίου 2020 οι συντάξεις θα εκδίδονται ψηφιακά. Είναι μια μεγάλη τομή που θα ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας", τόνισε ο υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β. Κεγκέρογλου.

Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η απάντηση για την εικόνα των συντάξεων που λιμνάζουν θα έρθει σύντομα από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Τόνισε δε πως ήδη το τμήμα απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ αυξήθηκε κατά 86 υπαλλήλους, οι οποίοι προστέθηκαν στους 502.

"Σταματάει η κινητικότητα στον ΕΦΚΑ ώστε να μην μπορεί να αποδυναμωθεί κι άλλο, ενώ μέχρι τέλος του χρόνου θα εμπλουτιστεί περισσότερο το τμήμα απονομής συντάξεων", είπε. Κατήγγειλε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με τους θεσμούς κι ενώ είχε χιλιάδες συντάξεις σε αναμονή, να μειωθεί το προσωπικό του ΕΦΚΑ κατά 2.134 έως το 2020. Και παρουσίασε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο στις 3 Απριλίου 2019 υπήρξε συμφωνία για μείωση του προσωπικού από 8.634 εργαζομένους σε 6.500.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com