Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Τα επόμενα νομοθετικά βήματα της κυβέρνησης με στόχο την ανάπτυξη και τη μείωση των φορολογικών βαρών

Την επόμενη φάση των νομοθετικών της παρεμβάσεων εγκαινιάζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 



Η κατάθεση προς δημόσια διαβούλευση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου σηκώνει την αυλαία των επόμενων πρωτοβουλιών του Μεγάρου Μαξίμου, που έχουν ως κεντρικό στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του momentum της οικονομίας, που θα ανοίξει το δρόμο στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και στην εμπέδωση της αξιοπιστίας εντός και εκτός συνόρων.

"Σήμερα, πολλές επενδύσεις στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, παραμένουν στα "χαρτιά" καθώς καθυστερεί σημαντικά η αδειοδότησή τους. Οι επενδυτικοί νόμοι, αντί να λειτουργούν ως αναπτυξιακό εργαλείο, εγκλωβίζουν τους επενδυτές σε διοικητικές διαδικασίες και καθυστερήσεις, στερώντας από τη χώρα και την οικονομία πολύτιμους πόρους και από την  κοινωνία και τους πολίτες, νέες θέσεις εργασίας. Με το αναπτυξιακό σχέδιο νόμου που παρουσιάζει η κυβέρνηση, προβλέπεται μεγαλύτερη ευελιξία στις επενδύσεις που θεωρούνται στρατηγικές για να μπορέσουν να αδειοδοτηθούν γρήγορα. Οι σαρωτικές παρεμβάσεις που περιέχονται στο νομοσχέδιο επιτρέπουν τη διαμόρφωση γόνιμου εδάφους και φιλικού κλίματος για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αφήνοντας πίσω τα εμπόδια του παρελθόντος. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η ευέλικτη διαδικασία που εισάγει η νέα νομοθεσία, επιτρέπει τη δημιουργία πολλών και κατά τεκμήριο καλών θέσεων εργασίας", επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές. Πέραν του αναπτυξιακού, η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο προετοιμάζονται, για να φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή, το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και το φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

"Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να βγάζει από την πλάτη των φορολογουμένων δυσβάσταχτα βάρη. Οι πολίτες είδαν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τους περισσότερους και 22% μεσοσταθμικά, καθώς και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν, έγκαιρα, στις υποχρεώσεις τους σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Στο επόμενο διάστημα ψηφίζονται και πρόκειται να  συμπεριληφθούν στον Προϋπολογισμό του 2020 νέα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και τη στήριξη της οικογένειας", σημείωσε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

 Με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση:

-Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.

-Μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις για τα εισοδήματα του 2019 από 28% στο 24%, με προοπτική να μειωθεί τελικά στο 20%, ενώ ο φόρος στα μερίσματα μειώνεται από 10% σε 5%.

-Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο Φ.Π.Α. στις νέες οικοδομές και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων, ενώ δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανακαίνιση κτιρίων.

-Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά και η μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.

-Χορηγείται, μέσα στο 2020, επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Πατρίδα μας, με εξαίρεση μόνο όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.

-Μεταφέρονται τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά στον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. 13%.

-Διατηρείται το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com