Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Έρευνα: Όχι, τα κινητά δεν μας «κρυφακούν»

Εταιρεία που ειδικεύεται στο αντικείμενο της ασφάλειας φορβτών συσκευών πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με τη διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας πως οι κολοσσοί της τεχνολογίας «κρυφακούν» συζητήσεις- η οποία φαίνεται να κερδίζει έδαφος τον τελευταίο καιρό.



Όπως αναφέρει το BBC, ειδικοί κυβερνοασφαλείας της Wandera πραγματοποίησαν σειρά πειραμάτων και δεν βρήκαν στοιχεία πως τα τηλέφωνα ή οι εφαρμογές «κρυφακούν».

Οι ερευνητές έβαλαν δύο τηλέφωνα- ένα της Samsung με Android και ένα iPhone της Apple- σε ένα «audio room». Επί 30 λεπτά έπαιζαν ήχους διαφημίσεων σκυλοτροφών και γατοτροφών επαναλαμβανόμενα. Επίσης, έβαλαν δύο ίδια τηλέφωνα σε ένα δωμάτιο χωρίς θόρυβο.

Οι ειδικοί ασφαλείας διατήρησαν ανοιχτές τις εφαρμογές του Facebook, του Instragram, του Chrome, του SnapChat, του YouTube και της Amazon, με πλήρεις άδειες λειτουργίας. Μετά αναζήτησαν διαφημίσεις που σχετίζονταν με τροφές για κατοικίδια στις εν λόγω πλατφόρμες και σε ιστοσελίδες που επισκέφτηκαν. Επίσης, έγινε ανάλυση της χρήσης μπαταρίας και της κατανάλωσης δεδομένων στα τηλέφωνα, κατά τη φάση των δοκιμών.

Οι ερευνητές επανέλαβαν το πείραμα την ίδια ώρα για τρεις ημέρες, και δεν αντιλήφθηκαν εμφάνιση διαφημίσεων στα κινητά που ήταν στο «audio room» ή σημαντικές διαφορές ως προς την κατανάλωση δεδομένων ή μπαταρίας. Οι δραστηριότητες ήταν παρεμφερείς στα τηλέφωνα που βρίσκονταν σε διαφορετικά δωμάτια. Κατεγράφησαν μεταφορές δεδομένων από τις συσκευές, αλλά ήταν σε χαμηλά επίπεδα και όχι στα επίπεδα που παρατηρούνται όταν είναι σε λειτουργία ψηφιακοί βοηθοί όπως το Siri ή ο βοηθός της Google.

Οι κολοσσοί του χώρου της τεχνολογίας εδώ και χρόνια διαψεύδουν τους ισχυρισμούς πως «κατασκοπεύουν» χρήστες μέσω των μικροφώνων τους. Πέρυσι, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ερωτήθηκε εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο απαντώντας σε ερωτήσεις ενώπιον της Γερουσίας, και το αρνήθηκε κατηγορηματικά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com