Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Πάνω από τον στόχο κατά 616 εκατ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα στο 10μηνο

Διευρύνεται η υπέρβαση στόχου στο πεδίο των φορολογικών εσόδων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δεκαμήνου 2019 τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα ξεπέρασαν τον στόχο κατά 616 εκατ. ευρώ. 



Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες της Κυβέρνησης η οποία έχει ήδη εξαγγείλει την εμπροσθοβαρή παροχή του επιδόματος θέρμανσης (ούτως ώστε να ελαφρύνει και τον προϋπολογισμό του 2020), αλλά και μέρισμα 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται άλλωστε ότι σήμερα αποστέλλεται από το ΥΠΟΙΚ στις Βρυξέλλες το σχέδιο Προϋπολογισμού για το 2020 με τη μορφή που πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Το προσχέδιο θα ανακοινωθεί από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία θα πρέπει να το εξετάσει και να εκδώσει πόρισμα στις 20 Νοεμβρίου αναφορικά με το αν ικανοποιείται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ.

Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι ο στόχος είναι εφικτός,  ενώ η πλευρά των Θεσμών διατηρούσε τις προηγούμενες ημέρες κάποιες ενστάσεις με κύριο μοχλό τη δυνατότητα επίτευξης ρυθμού ανόδου του ΑΕΠ κατά 2,8% το 2020, αλλά και την εισπραξιμότητα κάποιων διαρθρωτικών φορολογικών παρεμβάσεων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com