Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Σκέψεις για έξτρα μέρισμα στους αποστράτους

Χριστουγεννιάτικη έκπληξη με την παροχή έξτρα μερίσματος προς τους απόστρατους και των τριών κλάδων  των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζει το υπουργείο Άμυνας. Οι δικαιούχοι, αν τελικά αποφασιστεί να δοθεί το μέρισμα, ανέρχονται σε 120.000.



Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους τα «Νέα», το ΓΕΕΘΑ έχει αποστείλει έγγραφο στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού με το οποίο ζητεί να εξεταστούν τα οικονομικά περιθώρια ώστε -αν το επιτρέπουν- να δοθεί ένα επιπλέον μέρισμα μέσα στον Δεκέμβριο στους 60.000 περίπου συνταξιούχους του Στρατού Ξηράς. Το ίδιο έγγραφο αναμένεται να σταλεί και προς τα μετοχικά ταμεία Ναυτικού και Αεροπορίας.

Πάντως τον τελευταίο λόγο για να δοθεί ή όχι το μέρισμα θα τον έχουν τα διοικητικά συμβούλια των μετοχικών ταμείων, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται στο τέλος Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι το μέρισμα που χορηγείται στους απόστρατους του Στρατού Ξηράς, φθάνει έως και τα 203,77 ευρώ το μήνα. Ανάλογη παροχή δίνουν το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού και Αεροπορίας.

Είναι ανάλογο του βαθμού, των ετών συντάξιμης υπηρεσίας και του ποσοστού χρονοεπιδόματος του εν αποστρατεία μετόχου. Το μέρισμα χορηγείται από την ημερομηνία που αρχίζει η καταβολή της κύριας σύνταξης.

Για τον υπολογισμό του μερίσματος ως χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας νοείται ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας που προκύπτει από τη συνταξιοδοτική πράξη.

Ολόκληρο το μέρισμα δικαιούνται οι απόστρατοι που έχουν συμπληρωμένη 25ετή συντάξιμη υπηρεσία. Αν δεν έχουν, το μέρισμα απονέμεται μειωμένο και ισούται προς τόσα εικοστά πέμπτα του πλήρους όσα και τα συντάξιμα έτη αυτών.

Για τους απόστρατους με περισσότερα από 25 χρόνια υπηρεσίας, το μέρισμα προσαυξάνεται κατά 1/50 για κάθε επιπλέον έτος υπηρεσίας. Η προσαύξηση φτάνει έως και τα 15/50, δηλαδή έως και 40 χρόνια υπηρεσίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com