Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Στα 5,75 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα το 10μηνο

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πάρει στα χέρια του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα αναλυτικά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο δεκάμηνο και βάσει αυτών θα καταρτιστεί και η τελική εισήγηση προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με το ύψος του ποσού που θα διατεθεί ως έκτακτο κοινωνικό μέρισμα μέχρι το τέλος του χρόνου.



Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές οι σχετικές αποφάσεις είναι πιθανόν να ληφθούν ακόμη και μέχρι το τέλος του μήνα.

Όσον αφορά στο ύψος του ποσού αλλά και στο ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της, ωστόσο από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το δεκάμηνο που ανακοινώθηκαν σήμερα, αλλά και από το γεγονός ότι το Γενικό Λογιστήριο έχει ένα αδιάθετο αποθεματικό προκύπτει ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών μπορεί να κινηθεί στα επίπεδα των 300 έως 500 εκατ. ευρώ.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το δεκάμηνο, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι τα έσοδα του Οκτωβρίου ήταν υψηλότερα του μηνιαίου στόχου κατά 71 εκατ. ευρώ και ότι το ποσό αυτό ανταποκρίνεται κατάτι αυξημένο στην πρόβλεψη για το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει αποτυπωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Το πρωτογενές πλεόνασμα στο δεκάμηνο ανήλθε σε 5,75 δισ. ευρώ υπερβαίνοντας τον στόχο για το συγκεκριμένο διάστημα κατά 3,44 δισ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com