Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Γ. Βρούτσης: Χαμηλές εισφορές για όλους τους νέους για 5 χρόνια

Χαμηλές εισφορές για όλους τους νέους και όχι μόνο τους επιστήμονες την πρώτη πενταετία φέρνει το νέο ασφαλιστικό σύστημα σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Όπως είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου στην Βουλή, για πρώτη φορά και οι αυτοπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα πληρώνουν λιγότερες εισφορές οι οποίες δεν θα συμψηφίζονται στο τέλος για να επιστρέφονται στο ασφαλιστικό σύστημα όπως ισχύει σήμερα.



"Τα πρώτα πέντε χρόνια, όλοι οι νέοι που θέλει να ανοίξουν  μια δουλειά, ελεύθερα και οριζόντια θα καταβάλλουν μια πολύ χαμηλή ασφαλιστική κατηγορία και οι εισφορές αυτές δεν θα συμψηφίζονται στο τέλος όπως γινόταν μέχρι σήμερα για να επιστρέφονται στο ασφαλιστικό σύστημα".

Περιγράφοντας το νέο ασφαλιστικό σύστημα ο κ. Βρούτσης είπε πως θα χαρακτηρίζεται από "ελευθερία, απλότητα και ευελιξία" ενώ σημείωσε πως στην αρχή κάθε έτους ο ασφαλισμένος θα επιλέγει σε ποια κατηγορία θέλει να ενταχθεί.

Επανέλαβε ότι θα υπάρξει μείωση του ασφαλιστικού κόστους κατά πέντε μονάδες στους μισθωτούς, αρχής γενομένης από φέτος που θα είναι 0,90% . "Ο συνδυασμός ασφαλιστικού και φορολογικού έχει συνέργειες και στο τέλος η όποια αύξηση σε κάποιες ασφαλιστικές εισφορές θα συμψηφιστεί από μείωση φόρων".

Επιταχύνθηκε ήδη 17% η απονομή συντάξεων
Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει θετικό πρόσημο, και ενισχύει τους νέους και τους αγρότες. Ενώ επανέλαβε τις τεράστιες εκκρεμότητες που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση σε ότι αφορά την απονομή κύριων, επικουρικών, εφάπαξ και συντάξεων χηρείας. "1.056.000 εκκρεμότητες συνολικά, τα έκρυβαν κάτω απ’ το χαλί, αυτά μας παρέδωσαν, αυτά κληρονομήσαμε. Μεταξύ όσων κάναμε για να επιταχύνουμε είναι να σταματήσουμε την κινητικότητα στον ΕΦΚΑ, και τις αποσπάσεις προσωπικού που συνέβαιναν κατά κόρον με την προηγούμενη κυβέρνηση. Ήδη επιταχύνθηκε κατά 17% ο χρόνος απονομής συντάξεων".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com