Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Siemens: 22 από τους 54 ένοχοι, όλοι αθώοι για δωροδοκία - Οριστική απαλλαγή Τσουκάτου

Στην οριστική απαλλαγή του Θεόδωρου Τσουκάτου, αλλά και όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της δωροδοκίας στην υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Siemens λόγω παραγραφής αποφάσισε μετά από 14 χρόνια συνολικής διερεύνησης και τρία χρόνια δίκης το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. 



Η απόφαση του Δικαστηρίου αφορά τη σύμβαση 8002/1997 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, η οποία υπογράφηκε το 1997!

Η απαλλαγή για το αδίκημα της δωροδοκίας ήταν μονόδρομος, καθώς μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, ο υπάλληλος του ΟΤΕ δεν θεωρείται πλεον δημόσιος υπάλληλος, συνεπώς το αδικημα διώκεται ως πλημμέλημα.

Καταδίκη για ξέπλυμα
Πάντως, το δικαστήριο προχώρησε στην καταδίκη 22 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα.

Επίσης το Δικαστήριο καταδίκασε πρώην στελέχη του ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, αλλά και τα τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ (ο οποίος καταζητείται από τότε που "έσπασε" το "βραχιολάκι").

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας, ακολουθώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και εντάσσοντας την αξιόποινη πράξη στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα.

Αθώους έκρινε το Δικαστήριο πέντε κατηγορουμένους και συγκεκριμένα τους: Νικόλαο Μανασή, Σάββα Γιαννακάκη, Αθανάσιο Ράμμο, Βασίλη Τυρογαλά, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκη.

Οι υπόλοιποι 27, μεταξύ των οποίων ο Θεόδωρος Τσουκάτος, απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής των αξιόποινων πράξεων που τους αποδίδονταν.

Αρχικά στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί 64 κατηγορούμενοι, ωστόσο στο μεταξύ 10 εξ αυτών απεβίωσαν.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com