Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Επιχειρηματίες: 6 ορόσημα για τις αποζημιώσεις και τις μισθολογικές-ασφαλιστικές ελαφρύνσεις λόγω κορονοϊού

Έξι ορόσημα έχουν μπροστά τους, τις επόμενες 15 μέρες, οι πληττόμενοι εργοδότες και οι επαγγελματίες προκειμένου να επωφεληθούν από ισάριθμα μέτρα, που αφορούν  αποζημιώσεις αλλά και μισθολογικές - ασφαλιστικές ελαφρύνσεις οι οποίες προβλέπονται στα διαδοχικά "πακέτα” στήριξης τα οποία έχει θεσπίσει η κυβέρνηση από το ξέσπασμα της κορονο-κρίσης και έπειτα.



Το κρίσιμο διάστημα είναι από τις παραμονές της 25ης Ιουνίου -οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής δήλωσης για την είσπραξη της ειδικής αποζημίωσης για τις κλειστές επιχειρήσεις του Μαΐου -έως τις 7 Ιουλίου, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής δήλωσης αναστολών συμβάσεων εργασίας του προσωπικού των πληττόμενων επιχειρήσεων στην εστίαση, τον τουρισμό, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές για τον Ιούνιο.

Κρίσιμη, επίσης, είναι η ημερομηνία της 30ης Ιουνίου οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για ένταξη μισθωτών πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις με μειωμένο τζίρο τουλάχιστον 20% στον μηχανισμό της "Συν-εργασίας” , αλλά και η προθεσμία πληρωμής των δόσεων του περασμένου Μαρτίου για τις ενεργές ρυθμίσεις στα ταμεία.

Αμέσως μετά, έως τις 3 Ιουλίου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να πληρώσουν τις εισφορές του Απριλίου, εφόσον θέλουν να επωφεληθούν από την έκπτωση του 25%.

Πιο αναλυτικά:

1. Έως τις 25 Ιουνίου πρέπει οι αυταπασχολούμενοι και οι εργοδότες με έως 20 άτομα προσωπικό, η δραστηριότητα των οποία ανεστάλη τον Μάιο με κρατική εντολή για υγειονομικούς λόγους, πρέπει να δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (my-business-support) το αίτημά τους να λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 300 ευρώ - 534 ευρώ.

2. Έως τις 30 Ιουνίου, μπορούν οι εργοδότες (ανεξαρτήτως αν ανήκουν ή όχι σε πληττόμενο Κλάδο) με μειωμένο τζίρο τουλάχιστον 20% τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο πέρσι, να δηλώσουν στο σύστημα "Εργάνη” τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης της επιχείρησής τους οποίους επιθυμούν να εντάξουν στον μηχανισμό "Συν-εργασία” (για το διάστημα μεταξύ 15ης και 30ης Ιουνίου), ο οποίος προβλέπει επιδότηση μισθών και εισφορών.

3. Έως τις 30 Ιουνίου, επίσης, θα πρέπει όλοι οι πληττόμενοι εργοδότες και οι πληττόμενοι επαγγελματίες, οι οποίοι τηρούσαν (ενεργή) ρύθμιση έως και τον Φεβρουάριο του 2020 να καταβάλλουν τη δόση του Μαρτίου, καθώς λήγει η προθεσμία της 3μηνης παράτασης.

4. Έως τις 3 Ιουλίου, θα πρέπει όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυταπασχολούμενοι -είτε ανήκουν σε πληττόμενο Κλάδο είτε όχι- να καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές τους, εφόσον επιθυμούν να επωφεληθούν (προαιρετικά) από την έκπτωση 25%.

5. Από την 1η έως την 7η Ιουλίου, μπορούν οι πληττόμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, του τουρισμού, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών να δηλώσουν στο σύστημα "Εργάνη” τις συμβάσεις έως και του 100% του προσωπικού τους τις οποίες θα θέσουν σε αναστολή για το μήνα Ιούνιο.

6. Από την 1η έως την 7η Ιουλίου, επίσης, μπορούν οι ιδιοκτήτες εποχικών ξενοδοχείων να δηλώσουν στο σύστημα "Εργάνη” τις συμβάσεις του προσωπικού τους, τις οποίες επιθυμούν να θέσουν σε αναστολή. 
 
website counter
friend finderplentyoffish.com