Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

"Βουτιά" στην απασχόληση για 7 στους 10 κλάδους της οικονομίας το α΄τρίμηνο

Πτώση του δείκτη των απασχολούμενων ατόμων σε 7 στους 10 κλάδους της οικονομίας κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ το α΄ τρίμηνο του 2020. 



Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στον κλάδο των κατασκευών (-22,3%), στις Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (-13,2%) και στη μεταφορά και αποθήκευση (-7,3%).

Κατά 7% μειώθηκε ο ίδιος δείκτη στον κλάδο παροχής νερού, επεξεργασία Λυμάτων, Διαχείριση Αποβλήτων και Δραστηριότητες Εξυγίανσης. Στις Διοικητικές και Υποστηρικτικές Δραστηριότητες η μείωση είναι της τάξης του 6,5%.

Στον αντίποδα, αύξηση στον δείκτη απασχόλησης σημειώθηκε στη μεταποίηση (4,5%), στην ενημέρωση και επικοινωνία (1,5%) και στα ορυχεία -λατομεία (0,8%).

Παρ' όλη τη μείωση του δείκτη απασχολούμενων ατόμων στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας, δεν καταγράφεται μείωση στον δείκτη μισθών και ημερομισθίων στους περισσότερους κλάδους. Μόνο στον κλάδο της παροχής νερού, σημειώνεται μείωση 4,1%, αλλά και στον δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού (-1,3%).

Αύξηση 9,7% σημειώθηκε στον δείκτη μισθών στη μεταφορά και την αποθήκευση και 9% στα ορυχεία και τα λατομεία. Αύξηση 8,1% καταγράφηκε στον δείκτη μισθών στον κλάδο της ενημέρωσης και της επικοινωνίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com