Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Έλεγχοι στο Google Images για την αυθεντικότητα των εικόνων που εμφανίζονται

H Google ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως θα αρχίσει την προβολή υποδείξεων αυθεντικότητας/ εγκυρότητας (fact checking) σε αποτελέσματα αναζητήσεων στο Google Images παγκοσμίως, καθώς οι κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας δέχονται όλο και μεγαλύτερη πίεση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης παραπλανητικών και ψευδών ισχυρισμών online.



Όπως αναφέρει το Reuters, η Google θα εμφανίζει υποδείξεις «fact check» κάτω από thumbnails φωτογραφιών που εμφανίζονται σε αναζητήσεις μαζί με μια περίληψη ευρημάτων από «τρίτους»- fact checkers, όπως γίνεται ήδη στη γενική μηχανή αναζήτησής της και στο Google News.

H εταιρεία άρχισε να δείχνει υποδείξεις fact checking σε Αμερικανούς θεατές στο YouTube τον Απρίλιο, αφού η «ελεύθερη» προσέγγισή τους ως τότε είχε επιτρέψει την ανεξέλεγκτη εξάπλωση fake λογαριασμών και ψευδών ισχυρισμών online.

Το YouTube παρουσιάζει links σε πηγές όπως η Encyclopedia Britannica και η Wikipedia για την αντιμετώπιση «κοινών» hoaxes από το 2018, ωστόσο ανέφερε τον Απρίλιο πως θα άρχιζε να προσανατολίζει τις προσπάθειές τους προς πιο ταχέως εξελισσόμενους «κύκλους» ειδήσεων. Λίγο αργότερα κατέβασε το βίντεο «Plandemic», που είχε κυκλοφορήσει ευρύτατα, προωθώντας μια θεωρία συνωμοσίας για την πανδημία σε εκατομμύρια θεατές εντός λίγων ημερών.

Το Twitter και το Facebook έχουν παρουσιάσει και αυτά προγράμματα fact checking και προειδοποιητικές ταμπέλες για «παραποιημένα media», αν και οι επικριτές τους υποστηρίζουν πως πρόκειται για κινήσεις πολύ περιορισμένης κλίμακας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com