Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Σε απολογία ο Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των ομολόγων

Σε απολογία καλεί ο ειδικός εφέτης ανακριτής κ. Γιώργος Λέκκας τον πρώην γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατηγορείται για επιζήμιες τοποθετήσεις σε ομόλογα κατά τη θητεία του ως πρόεδρος στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου καλείται να απολογηθεί για τα εξής αδικήματα:


«Απιστία σχετικά με την υπηρεσία σε βάρος ΝΠΔΔ (νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου) κατ' εξακολούθηση, η οποία τελέστηκε υπό περιστάσεις ιδιαίτερα επιβαρυντικές και δη ως αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Το δε όφελος που επιδίωξε και πέτυχε ο δράστης και η αντίστοιχη ζημιά που προξενήθηκε ή απειλήθηκε στο ΝΠΔΔ υπερβαίνει συνολικά τις 150.000 ευρώ».

· «Πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση με σκοπό το περιουσιακό όφελος και με βλάβη τρίτου σε βάρος ΝΠΔΔ, η οποία πλαστογραφία τελέστηκε υπό περιστάσεις ιδιαζόντως επιβαρυντικές και δη ως αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας. Το δε όφελος που επιδίωξε και πέτυχε ο δράστης και η αντίστοιχη ζημιά που προξενήθηκε ή απειλήθηκε στο ΝΠΔΔ ΤΕΟ Α.Ε. υπερβαίνει συνολικά τις 150.000 ευρώ».
Καταγγελίες για τον κ. Παπακωνσταντίνου είχε κάνει πριν από περίπου δυο χρόνια από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος είχε κατηγορήσει τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ ότι ως πρόεδρος στο ΤΕΟ επέτρεψε αγοραπωλησίες ομολόγων από τις οποίες το Ταμείο ζημιώθηκε 1,4 εκατομμύριο ευρώ
 
website counter
friend finderplentyoffish.com