Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Κ. Μπατζελή: Βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση με την Ε.Ε. για τις αγροτικές ενισχύσεις

Θέματα σχετικά με τις πληρωμές των γεωργικών ενισχύσεων και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ συζήτησαν η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζέλη με την αρμόδια για τη γεωργία επίτροπο, Μάριαν Φίσερ Μπόελ.


Όπως ανέφερε η κ. Μπατζελή “βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση έτσι ώστε οι επιδοτήσεις τις οποίες πρέπει να πάρουν οι παραγωγοί και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης και μείωσης του εισοδήματός τους να ανταποκρίνονται σε όλες τις δεσμεύσεις τις οποίες έχουμε απέναντι στο κοινοτικό δίκαιο”.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ οι οποίες αφορούν 425 εκατομμύρια ευρώ για το 2009 και 386 εκατομμύρια ευρώ για το 2008 (για τις φυσικές καταστροφές), η υπουργός ανέφερε πως μέχρι τις 16 Νοεμβρίου οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να στείλουν στην Ε.Ε. διευκρινιστικά στοιχεία για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Τέλος όσον αφορά τον Οργανισμό πληρωμών των γεωργικών ενισχύσεων η διαβούλευση μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της ψηφιοποίησης και χαρτογράφησης των αγροτεμαχίων. Μεταξύ 23 και 27 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία της Επιτροπής θα βρίσκεται στην Αθήνα για τη διενέργεια ελέγχων ώστε να δρομολογηθούν οι καταβολές των πληρωμών στους αγρότες χωρίς αντιδικία με την Ε.Ε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com