Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Βάζει μπροστά με ταχύτατους ρυθμούς το μετρό Θεσσαλονίκης

Ταχύτερους ρυθμούς στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης από τον ερχόμενο Ιούνιο, υποσχέθηκε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, που διατύπωσε την εκτίμηση πως δεν θα υπάρξει σοβαρή απόκλιση της περάτωσης του έργου από το χρονοδιάγραμμα, το οποίο τοποθετεί την ολοκλήρωση προς το 2016-2017.




Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο περιθώριο του 1ου Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Forum, ο κ. Σιμόπουλος, τόνισε πως «από τον Ιούνιο οι Θεσσαλονικείς θα αισθανθούν μία αντιστροφή της πορείας των εργασιών, θα καταλάβουν ότι ξαναπαίρνει μπρος το έργο του μετρό».

Στο πλαίσιο αυτό μέχρι στιγμής, έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα ρευστότητας του αναδόχου και έχουν παραδοθεί όλοι οι σταθμοί στην κοινοπραξία για να ξεκινήσει τις εργασίες.

Ακόμη, έχει κατατεθεί στη Βουλή και ψηφίζεται οσονούπω η διάταξη, που επιτρέπει σε εταιρείες του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως η Αττικό Μετρό, να προσφεύγουν στη διαιτησία.
«Ανοίγει ένας δρόμος για να λυθούν όλες οι διαφορές, που υπάρχουν μεταξύ της Αττικό Μετρό και του αναδόχου, ο οποίος πλέον μπορεί να είναι βέβαιος ότι για τα όποια ζητήματα εγείρει θα αποφανθεί μία ανεξάρτητη αρχή», επισήμανε ο ίδιος.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com