Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Καταπέλτης για Ακη και Β. Σταμάτη

Καταπέλτης κατά του Α. Τσοχατζόπου και της συζύγου του, Β. Σταμάτη, ήταν ο πρώτος μάρτυρας στη δίκη, υπάλληλος του ΣΔΟΕ, Ν. Μαϊτός.





Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το σπίτι στην Δ. Αρεοπαγίτου αγοράστηκε από την κ. Σταμάτη έναντι 1,1 εκατ. ευρώ το 2010, όταν η αντικειμενική του προσδιοριζόταν στα 1,3 εκατ. ευρώ, γεγονός που χαρακτήρισε «ασύνηθες αλλά που δεν απαγορεύεται». Είπε επίσης ότι ποσό 450.000 ευρώ ισοψηφίστηκε με εργασίες που έγιναν, πλην όμως δεν προσκομίστηκε απόδειξη. Το υπόλοιπο ποσό 650.000 ευρώ κατατέθηκε από το ζεύγος Τσοχατζόπουλου σε τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε πρώτη φορά στην Ελλάδα η εμφανιζόμενη ως ιδιοκτήτρια, υπεράκτια εταιρεία. Ο μάρτυρας είπε ότι η κ. Σταμάτη έλαβε δάνειο 850.000 ευρώ με εγγραφή υποθήκης. Τόνισε ότι το ΣΔΟΕ ζήτησε τον φάκελο του ακινήτου από την τράπεζα, καθώς διαπιστώθηκε ότι από τη μεταβίβαση δεν «έμεινε ούτε ευρώ στα χέρια της Nobilis».

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για πολιτική δίωξη εναντίον του ενώ ο δικηγόρος του εξαδέλφου του Ν. Ζήγρα, τον «έδειξε» ως πλαστογράφο εμβάσματος 120.000 ευρώ. Ο πρώην υπουργός ζήτησε εκ νέου την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ υποστηρίζοντας ότι η υλοποίηση των επίμαχων συμβάσεων για τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα ήταν μια συλλογική απόφαση, την οποία έλαβε το ΚΥΣΕΑ. «Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει να κάνει με μια πολιτική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον μου και κρατάει εδώ και τρία χρόνια. Είναι μια πολιτική δίκη», τόνισε ο πρώην υπουργός ο οποίος είχε «θερμό» επεισόδιο με τον πρόεδρο.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com