Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Μόνο μία προσφορά για το Χιονοδρομικό στη Νάουσα

Μόλις μία προσφορά κατατέθηκε στον διαγωνισμό για το πρώτο μεγάλο ορεινό έργο στη χώρα μας με Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που αφορά στην αναβάθμιση, επέκταση και εκμετάλλευση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια, κόστους επένδυσης έως και 30 εκατ. ευρώ.




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος επενδυτής είναι από την Ελλάδα και επί της ουσίας είναι εταιρεία, η οποία και στο πρόσφατο παρελθόν έχει αναλάβει τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου των 3-5 Πηγαδιών με τη μορφή που λειτουργούσε μέχρι πρότινος.

Η Δημοτική Αρχή της Νάουσας είναι προβληματισμένη από το γεγονός ότι παρόλο που υπήρξε ζωηρό προκαταρκτικό ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους επενδυτές για το project των 3-5 Πηγαδιών, τελικά δεν ήταν ικανοποιητική η προσέλευση ενδιαφερομένων στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Το συγκεκριμένο έργο θεωρήθηκε «πιλότος» για την ανάπτυξη των αυτοχρηματοδοτούμενων έργων ΣΔΙΤ αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας (η έκταση ανήκει στον δήμο Νάουσας), καθώς ο δυνητικός ιδιώτης επενδυτής θα εκτελέσει επενδύσεις και θα διαχειριστεί το χιονοδρομικό κέντρο για χρονική περίοδο 40-45 ετών. Το αναπτυξιακό πλάνο, πάνω στο οποίο βασίστηκε ο παραπάνω διεθνής διαγωνισμός, περιλαμβάνει πλήρη αναβάθμιση και επέκταση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού, καθώς και του εξοπλισμού του.

Τουρισμός
Ακόμη θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις φιλοξενίας, ικανές να συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλητικού και του προπονητικού τουρισμού, ενώ παράλληλα προβλέπεται να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο διεθνών προδιαγραφών με ξενώνες, επιπλωμένα διαμερίσματα, ξενοδοχείο 4 αστέρων έως και κάμπινγκ.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο των «3-5 Πηγαδιών» θα μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 4.300 χιονοδρόμους ημερησίως και το σύνολο του έργου εκτιμάται ότι μπορεί να αποπερατωθεί σε 36 μήνες με 135 μόνιμες νέες θέσεις εργασίας και 300 κατά τη διάρκεια της περιόδου υλοποίησης.

Να σημειωθεί ότι το επενδυτικό σχέδιο θα επιτρέψει να αναπτυχθεί στην περιοχή των 3-5 Πηγαδιών τουρισμός 4 εποχών, ενώ ενδεικτικά έχει εκτιμηθεί ότι ο επενδυτής μπορεί να αντλήσει έσοδα έως και από 15 διαφορετικές νέες πηγές (ποδήλατα, περιπατητικός τουρισμός κ.ά.).

 
website counter
friend finderplentyoffish.com