Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η Samsung τρέχει με ταχύτητα… 5G

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε πως έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη κινητής τεχνολογίας δικτύων 5ης γενιάς (5G), που θα μεταδίδει δεδομένα κατά εκατοντάδες φορές ταχύτερα από την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία 4ης γενιάς (4G).




Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια στη μετάδοση μεγάλων όγκων δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις χρησιμοποιώντας μία ευρεία ζώνη συχνοτήτων, ενώ προτεραιότητα πλέον της εταιρείας είναι να επιταχύνει την έρευνα και την ανάπτυξη ώστε να μπορέσει να εμπορευματοποιήσει αυτήν την τεχνολογία μέχρι το 2020.

Η νέα καινοτομία της Samsung αναμένεται να δώσει ώθηση στην έρευνα των κυψελοειδών επικοινωνιών 5ης γενιάς και να προκαλέσει το έναυσμα για τη δημιουργία διεθνών συμμαχιών και την έγκαιρη εμπορευματοποίηση σχετικών ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Με την τεχνολογία 5G, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταδίδουν τεράστια αρχεία δεδομένων, όπως ψηφιακές ταινίες υψηλής ποιότητας, χωρίς ουσιαστικά κανέναν απολύτως περιορισμό. Σε δοκιμές που πραγματοποίησε η εταιρεία, κατάφερε να μεταδώσει δεδομένα με ταχύτητα μεγαλύτερη των 1.056Gbps σε απόσταση άνω των 2 χιλιομέτρων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου πως σκοπεύει να επενδύσει 50 εκατ. Ευρώ στην έρευνα ώστε η τεχνολογία 5G να είναι διαθέσιμη μέχρι το 2020.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com